„Jeruzalė“ – ketvirtoji anglų dramaturgo ir kino režisieriaus Džiazo Batervorto pjesė, pastatyta Karališkajame rūmų teatre. Ekscentriškos tragikomedijos autorius sakęs, kad pjesę kurti pradėjo galvodamas apie Angliją, o baigė mąstydamas apie save. Pasidalyti mintimis apie spektaklį režisierius Rolandas Atkočiūnas su žurnalistais nepanoro – mestelėjo, kad spektaklį reikia ateiti žiūrėti, o ne apie jį pasakoti.

Teatras skelbia, kad spektaklio režisierius parengė savitą ir lietuvio širdžiai ypač atpažįstamą adaptaciją. Veikėjai esą pasiklydę svajonėse, neįgyvendina savo tikslų, kiekvienas savaip ieško užsimiršimo. Pagrindinis pjesės veikėjas Džonis turi Stalkerio, Barono Miunhauzeno, Don Kichoto bruožų – nori pakeisti pasaulį, bet nežino kaip.

„Su R. Atkočiūnu dirbti labai įdomu – visada pasiūlo nelauktus spendimus ir labai nelauktus personažus. Kadangi ne pirmą kartą dirbu, galvoju, kas čia dar bus ir tai yra įdomu. Tai yra labai skaudu – apie vienatvę ir apie meilę“, – komentavo aktorė Inesa Paliulytė.

„Jeruzalės“ premjera Nacionaliniame Kauno dramos teatre – šį šeštadienį.