Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ yra pirmasis ir kol kas vienintelis meno kolektyvas iš Lietuvos, kuris pakviestas koncertuoti Ermitažo prestižinėje Herbų salėje, tviskančioje tikru auksu. Šiauliečių choras išskirtinę Sankt Peterburgo publiką sužavėjo atlikdamas gražiąją Antonio Vivaldžio „Gloria“. Koncertui dirigavo Ermitažo orkestro meno vadovas ir dirigentas maestro Saulius Sondeckis. Tame pačiame koncerte grojo ir žymusis Maskvos pianistas Nikolajus Petrovas.

Šiaulių „Dagilėlį“ Sankt Peterburgo publika išlydėjo ovacijomis.

Dainavimo mokyklos ir choro vadovas Remigijus Adomaitis sako, kad pasirodymas Ermitažo Herbų salėje su geriausiais Sankt Peterburgo ir Maskvos atlikėjais yra vienas aukščiausių įvertinimų mokyklai, choristams, vadovams.

Koncertinėje išvykoje Sankt Peterburge „Dagilėlis“ dalyvavo dvejuose koncertuose. Antrasis, kartu su Sankt Peterburgo vaikų choru „Rondo“ vyko prestižinėje Sankt Peterburgo Rūmų valstybinėje Akademinėje kapelos salėje - ji specialiai chorų koncertams pastatyta Rusijos caro šeimos užsakymu, yra greta Žiemos rūmų, dar vadinamų Ermitažu.

Šiaulių dainavimo mokyklos berniukų ir jaunimo choras „Dagilėlis“ dainuoja jau 20 metų, daugiau nei dešimtmetį jo pasirodymai stebina Europos dainavimo meno gerbėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją