Ši 10-ies valandų patirtis „(ne)miegas“ – tai kvietimas atsiriboti nuo išorinio pasaulio, akimirkai sustoti, ištraukti save iš socialinių tinklų, nesibaigiančio naujienų srauto ir panirti į savo vidinį „aš“, savo mintis, leisti muzikai ir vaizdams nunešti į dar neatrastus pasaulius.

Darius Žičkus, kuriantis Nazcaman pseudonimu – klasikinės muzikos išsilavinimą turintis muzikantas ir prodiuseris, ilgai dirbęs Londono muzikos studijose, bendradarbiavęs su Culture Club, Siouxsie Sioux, Andriumi Mamontovu, SH, Leonu Somovu ir Jazzu.

„Mano kūryba yra labiau apie atokvėpį nuo viso to standartinio garso, lyriška ar netgi nostalgiška vietomis, kaip filmo garso takelis, persmelktas ilgesio, melancholijos ir panašių emocijų“, – apie kūrybą pranešime žiniasklaidai pasakoja D. Žičkus.

Nakties metu skambės kūriniai ne tik iš pirmų dviejų Nazcaman albumų, bet ir naujos kompozicijos, kitų kompozitorių kūrinių adaptacijos, pritaikytos specialiai šiam pasirodymui, gyvai improvizacijai. Iki pat ryto muziką ir garsus papildys Dariaus Žičkaus filmuoti dangaus vaizdai bei vizualizacijos.

Organizatoriai pasirūpins vandeniu ir lengvais užkandžiais, o dalyviams tereikia atsinešti kilimėlį, miegmaišį ir patogią pagalvę.

Darius Žičkus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)