Šiuos metus Kauno miesto simfoninis orkestras pradėjo koncertu su ilgamečiu orkestro bičiuliu, pirmuoju kolektyvo vyriausiuoju dirigentu, smuiko virtuozu Pavelu Bermanu. Visuomet laukiamas ir publikos šiltai sutinkamas P. Bermanas ir šį kartą savo meistriškumu sužavėjo pilnutėlę Kauno filharmonijos salę. Dar vieną pasaulinę smuiko žvaigždę Mihaelą Marin klausytojai turės galimybę išgirsti Kauno miesto simfoninio orkestro gimtadienio koncerte. Smuikininkė publiką nudžiugins sudėtingu, bet labai įspūdingu, rytietiškais motyvais alsuojančiu garsaus armėnų kompozitoriaus Aramo Chačaturiano koncertu smuikui ir orkestrui. O gimtadienio koncertą vainikuos vienas įspūdingiausių pasaulio muzikos šedevrų – vokiečių kompozitoriaus Carlo Orffo sceninė kantata „Carmina Burana“, kurią orkestras atliks su nepamainomu scenos partneriu – Kauno valstybiniu choru.

„Tai bus pirmas kartas kuomet Kauno miesto simfoninis orkestras atliks pilną kantatą, atskiras jos dalis esame groję, bet viso šio įspūdingo kūrinio dar nebuvome atlikę“ – pasakojo A. Treikauskas – „Norime, kad gimtadienio koncertas būtų tikra šventė tiek mūsų klausytojams, tiek patiems atlikėjams, todėl vakaro programai parinkome išskirtinius kūrinius. Džiugu, kad orkestro gimtadienio koncertas sulaukė didelio susidomėjimo ir bilietai buvo išpirkti jau prieš kelias savaites. O tuos, kurie nespėjo įsigyti bilietų į šį koncertą, labai kviečiu apsilankyti kituose šio sezono orkestro renginiuose, kuriuose rasite ir įdomių programų, ir išskirtinių atlikėjų“ – šypsojosi orkestro vadovas.

Jau vasario 8-ąją orkestras kartu su charizmatiškuoju dirigentu Vilmantu Kaliūnu Kauno publikai pristatys vieną garsiausių šių dienų Belgijos klarnetistų Roelandą Hendrikxą. Be visiems puikiai pažįstamų klasikos šedevrų, šio koncerto programoje nuskambės ir ypatinga premjera – vieno kūrybiškiausių ir garsiausių šių dienų instrumentinės ir vokalinės muzikos aranžuotojų Andreas N. Tarkmanno sukurta R. Schumanno koncerto smuikui ir orkestrui aranžuotė klarnetui.

Vasario pabaigoje Kaune viešės išskirtiniu talentu garsėjantis šveicarų dirigentas ir fleitininkas Kasparas Zehnderis. Savo repertuare akcentuojantis visa tai, kas nežinoma, nauja ir naujai atrasta, K. Zehnderis pakvies pasiklausyti mūsų koncertų salėse ne taip dažnai girdimą W. A. Mozarto 33-oji simfoniją bei jo kūrinius fleitai ir orkestrui. O koncerto programą vainikuos austrų genijaus F. Schuberto „Mišios“, kurias kartu su orkestru atliks Kauno valstybinis choras ir solistai.

Kovo mėnesį Kauno miesto simfoninis orkestras dedikuos jaunųjų atlikėjų kartai. Kovo 1-ąją orkestras pakvies į tradicinį koncertą su talentingiausiais Kauno J. Naujalio gimnazijos moksleiviais. Fortepijoninės muzikos gerbėjus nudžiugins projektu su žinomu pianistu ir pedagogu Alexander Paley bei jo studentais. O vokalinės muzikos mylėtojų lauks garsaus operos konsultanto Johno Fisherio vedamų vokalo meistriškumo kursų dalyvių finalinis koncertas.

Iš karto po šv. Velykų Kauno miesto simfoninis orkestras publiką nudžiugins išskirtiniu pasaulinio garso amerikiečių tenoro Stephen Costello koncertu. Garsiausiose pasaulio scenose, nuo Niujorko Metropolitan iki Paryžiaus, Berlyno, Ciuricho ir kt. operų, žibantis atlikėjas į Kauną atvyksta orkestro vyriausiojo dirigento Constantino Orbeliano kvietimu. Gražiausių operų arijų ir duetų programą Stephen Costello atliks su kylančia Lietuvos operos žvaigžde Gabriele Bukine. Įspūdingu koncertu balandžio mėnesį pradėjęs orkestras nemažins apsukų ir klausytojams pristatys dar tris intriguojančius projektus. Kartu su dirigentu Dainiumi Pavilioniu orkestras ruošia įspūdingą simfoninių šokių programą. Kiek vėliau, kartu su Kauno valstybiniu choru orkestras pristatys programą, skirtą kauniečio kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus 80-mečio jubiliejui. O koncertų kupiną mėnesį Kauno miesto simfoninis orkestras užbaigs šventiniu operos solisto Tomo Pavilionio gimtadienio koncertu, kuriame su jubiliatu scenoje pasirodys visas būrys jo kolegų.

Pirmąjį gegužės sekmadienį orkestras tradiciškai pakvies į nemokamą „Motinos dienos“ koncertą. O pavasarinį koncertinį ciklą aukščiausia nata užbaigs ypatinga baigiamojo sezono koncerto viešnia – viena ryškiausių šių dienų pasaulinės operos scenos solisčių, Ukrainos nacionalinės operos primadona, išskirtinio savo grožiu ir tembru lyrinio-dramatinio soprano savininkė Liudmyla Monastyrska. Užsienio kritikai ukrainiečių dainininkę vadina nauja vokalinio pasaulio žvaigžde, „niuansų ir pianissimo karaliene“ bei Maria Callas ir Montserrat Caballé tradicijų tęsėja. Jos platų tarptautinį pripažinimą patvirtina daugybė pagrindinių vaidmenų prestižiškiausiuose pasaulio teatruose, įskaitant „La Scala“, „Royal Covent Garden“, „Metropolitan Opera“, Vienos nacionalinę operą ir kt. Vieno populiariausių sopranų pasaulyje L. Monastyrskajos pasirodymų grafikas numatytas metams į priekį, tačiau vertindama Lietuvos ir jos žmonių paramą Ukrainai, atlikėja sutiko atvykti šiam išskirtiniam koncertui, kuris bus nuostabi dovana Kaunui ir visai Lietuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją