Leidinyje „people.onliner.by“ rašoma, kad palikuonė buvo viena paskutinių gyvenusių Nesvyžiaus pilyje. Elžbieta Radvilaitė mirė būdama 103 metų amžiaus.

Nesvyžius – tai nedidelis miestelis Baltarusijoje, labiausiai žinomas dėl Nesvyžiaus pilies, buvusios Radvilų rezidencijos.

E. Radvilaitė Nesvyžiaus dvaro šeimininko Albrechto Radvilos ir anglės Dorothy Parker Deacan duktė. Dėl 1917-ųjų revoliucijos D. P. Deacan tėvas išsiuntė dukrą gimdyti į Londoną, kur Elžbieta ir išvydo šį pasaulį.

Elžbieta su mama gyveno Paryžiuje, tačiau atostogas leisdavo pas savo tėvą Nesvyžiuje. Kaip rašoma „people.onliner.by“ publikacijoje paskutinįjį kartą Nesvyžiuje Elžbieta buvo 2009 metais, kai jai buvo 93 metai. Ji anuomet netgi turėjo pastato restauratoriams patarimų, nes gerai atsiminė, kaip iš tiesų atrodė dvaras.

Radvilos – LDK didikų giminė, iškilusi XV a. ir išlikusi viena įtakingiausių iki LDK gyvavimo pabaigos. Radvilos buvo viena turtingiausių Europos giminių, jie valdė 23 pilis, 426 miestus ir miestelius, 2032 dvarus, 10 053 kaimus. Radvilos, vieninteliai iš Lietuvos didikų giminių nuo 1547 m. turėjo Šventosios Romos imperijos kunigaikščių titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)