„Vadovauti Trakų istorijos muziejui – tai savo žiniomis, gebėjimais, patirtimi ir pasidalinta lyderyste kurti atvirą kultūrinio ir socialinio dialogo erdvę, ugdyti visuomenės istorinę ir kultūrinę savimonę, bendruomeniškumą, pilietiškumą, aktualizuojant Lietuvos kovos už savo valstybingumą bei Trakų miesto ir čia gyvenusių tautinių bendrijų istoriją. Ši pozicija reikalauja suvokti šiuolaikinio muziejaus kuriamą vertę visuomenei ir valstybei, suprasti politinius, ekonominius ir socialinius procesus, išmaanyti valstybės kultūros politiką, partnerystės strategijas, vertinti aplinkos, kurioje veikia muziejus, unikalumą ir pokyčius“, – sako kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Šiaulių „Aušros“ muziejus yra vienas seniausių ir didžiausių Lietuvos muziejų Šiaurės ir Vidurio Lietuvos regione, saugantis turtingą istorijos, technikos ir kultūros paveldą.

Vadovauti šiam muziejui – tai savo žiniomis, gebėjimais, patirtimi ir pasidalinta lyderyste kurti atvirą kultūrinio ir socialinio dialogo erdvę, ugdyti visuomenės istorinę ir kultūrinę savimonę, bendruomeniškumą, pilietiškumą, puoselėti šiam regionui būdingos dvarų kultūros ir turtingo techninio paveldo savitumą.

Kauno IX forto muziejaus vadovui keliami lūkesčiai kokybiškai organizuoti istorinės ir kultūrinės savimonės ugdymą plėtojant dialogą su visuomene temomis, kurios ilgą laiką totalitarinių režimų buvo ribojamos ir net draudžiamos.

„Nacistinės ir sovietinės okupacijų padaryta žala valstybingumui, nusikaltimai žmogiškumui ne visuomet yra temos, kuriomis patogu kalbėtis, tačiau tai daryti būtina. Kauno IX forto muziejus ir yra ta erdvė, kurioje turi būti ne tik prisimenama bei primenama sudėtinga mūsų praeitis, bet ir aktyviai diskutuojama šiandieninio karo akivaizdoje iš naujo apmąstomomis valstybingumo, laisvės ir žmogiškumo išsaugojimo bet kokiomis aplinkybėmis temomis“, – teigia kultūros viceministras R. Mikaitis.

Pretendentų prašymai dalyvauti konkurse priimami iki 2024 m. vasario 8 d. įskaitytinai.

Plačiau apie paskelbtus konkursus:

Trakų istorijos muziejaus direktoriaus konkursas ČIA.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktoriaus konkursas ČIA.

Kauno IX forto muziejaus direktoriaus konkursas ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją