Mergaičių veiduose matau visą jų pasaulį, taip pat ir tą, kuris jų dar laukia, apie „Seseris“ pasakoja R. Jarmalavičius.

Mobiliuoju telefonu „iPhone“ darytoje juodai baltoje nuotraukoje įamžinta diena, kai mama liko švęsti su draugais lietingame mieste, o jos dukros Kornelija ir Dorotėja leido laiką užmiesčio kurorte.

„Seserys“ šiemet jau pelnė aukso medalį pasauliniame fotografijos konkurse „PX3 Prix de la Photographie Paris“ bei „Honorable Mention“ apdovanojimą „International Photography Awards“ konkurse.

"Seserys"

R. Jarmalavičiaus nuotraukos „Pasimatymo vieta“ ir „Paplūdimyje“ šių metų ND Awards konkurse gavo „Honorable Mention“ titulus. Abi jas fotografijos žurnalas „Dodho“ pernai išrinko tarp 100 geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų.

 "Pasimatymo vieta"

"Paplūdimyje"

Nuotrauka „Pasimatymo vieta“ daryta 2011-aisiais Paryžiuje, ant Senos krantinės laiptų stebint žmones ir jų gyvenimus. Nieko aplink nematantys įsimylėjėliai, pavargusi pensininkų porelė, į vadovėlį įnikusi studentė, sumuštiniu alkį malšinantis jaunuolis – netrukus jų vietas ant laiptų užims kiti žmonės ir jų istorijos, pasakoja R.Jarmalavičius.

Tuo tarpu nuotraukoje „Paplūdimyje“ užfiksuota pernykštės žiemos akimirka Tenerifėje, fotomenininko mėgstamiausio kaimelio paplūdimyje. Čia autorius kasdien matė neįgaliojo vežimėliu atriedantį jauną vyrą. Visi maudosi, linksminasi, o jis sėdi ir stebi. Po kurio laiko atsargiai nurieda nuo akmenų. Grįžta namo, kur, tikiuosi, jo kažkas laukia, sako fotografas.

Kitoje „Honorable Mention“ titulu apdovanotoje nuotraukoje „Kornelijos vaikystė“ įamžinta 2019-aisiais Prancūzijos pietvakarių kaimelyje Boisse besibaigianti šeimos kelionė po Europą. Vaikai pučia burbulus taip pat nerūpestingai, kaip ir kelionės pradžioje, pasakoja R.Jarmalavičius. Ši nuotrauka – viena iš nedaugelio, kurias jis rodo spalvotas.

"Kornelijos vaikystė"

R. Jarmalavičius garsėja juodai baltomis nuotraukomis, daugiausiai darytomis mobiliuoju telefonu. Jo kūryba įvertinta per 100 tarptautinių apdovanojimų.

Lietuvos fomenininko darbai net penkis kartus buvo nominuoti mobiliosios fotografijos Oskarams - prestižiniame konkurse „iPhone Photography Awards“. Pernai paskelbtuose mobiliosios fotografijos reitinguose „World's Top Mobile Photographer“ jis pripažintas šeštuoju visame pasaulyje ir pirmuoju Lietuvoje.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, per 20 metų vadovauja savo įkurtai ryšių su visuomene agentūrai „Publicum“, yra pasaulinės komunikacijos grupės „Havas“ partneris Baltijos šalyse.

Daugiau R. Jarmalavičiaus nuotraukų rasite jo Instagram profilyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją