Kas pažįsta Artūrą, puikiai žino, kad tai ne pirmas jo toks originalus darbas. Ne mažiau įspūdingas jo kūrinys – didžiulis drakonas – prieš keletą metų nutūpė ant vartų į mamos sodybą Babrungo kaime, Vingio gatvėje.

Kalvystės darbais užsiimantis, krosnis, laiptus ir tvoras mūrijantis ir kitokius amatus išmanantis vyras pasakojo, kad minėtas drakonas buvo gerokai papiktinęs kaimynus. Esą viena moterėlė net rinko aplinkinių parašus ir rašė skundą, kad drakonas stipresniam vėjui papūtus gali nukristi kokiam praeiviui ant galvos. Tačiau jo autorius sako iš tokių būgštavimų galintis tik pasijuokti, mat drakoną darė itin tvirtą, jam sunaudojo ne vieną dešimtį metrų armatūros.

Ne mažiau tvirtas ir raguotas bei naguotas padaras, nutūpęs Glaudžių kaimo šalikelėje. Vyras sakė išbandęs jo tvirtumą atsisėsdamas raguotajam ant kupros. Ir nieko – nei nuvirto, nei įskilo.

Iš gelžbetonio nulipdytą savo kūrinį A. Servetauskas žada dar patobulinti – padaryti, kad jo akys naktį šviestų. Taip šis jo darbas taps matomas iš tolo, nors jau ir dabar neįmanoma pravažiuoti pro šalį jo nepastebėjus.

Įsišnekėjus išgirstame, kad toks ir buvo Artūro sumanymas. Originalių idėjų nestokojantis vyras atskleidė raguotojo viziją mintyse nešiojęs ne vienerius metus, tik vis nesugalvojęs, kur tokią skulptūrą galėtų patupdyti. O kai pradėjęs kurtis Glaudžių kaime sužinojo, kad šalia sodybos esančioje sankryžoje jau įvyko ne vienas autoįvykis – sykį traktorius nulėkė į griovį, kitą kartą – greitoji, nutarė, kad būtent ši vieta bus tinkamiausia jo kūrybiniam užmojui įgyvendinti.

„Neturiu tikslo gąsdinti žmonių ar piršti mintį, kad esu kažkoks velnio garbintojas, kaip kam nors gali pasirodyti. Tiesiog tokia yra mano sumanymo meninė išraiška. Kodėl būtent raguotasis? Pavadinau jį materijos dievu. Tegul bus kaip atsvara visiems tiems perdėtai demonstratyviai dievobaimingiems, kurie dievą yra supainioję su bažnyčia. Mano suvokimu, bažnyčia buvo sukurta kaip valdžios ir galios simbolis, o dievą kiekvienas turime turėti savo širdy“, – pasvarstymais dalinosi pašnekovas ir prasitarė galvoje brandinantis dar ne vieną meninį sumanymą. Kas žino, gal ateity naujakurio sodyba virs tikru traukos objektu ir stebins dar nematytais ir neregėtais kūriniais.