Kaip pranešė LDM, nuo gegužės pabaigos Lietuvos dailės muziejaus Klaipėdos paveikslų galerijoje jau lankoma paroda iš tarptautinio ciklo "Baltijos meno dialogai". Joje eksponuojama iš Latvijos valstybinio dailės muziejaus gauta Nikolajaus ir Sviatoslavo Rerichų tapyba.

Dar dvi parodos iš LDM rinkinių tik ką parengtos ir ruošiamos eksponavimui pajūryje, kur šį savaitgalį oficialiai su tradicinėmis iškilmėmis ir linksmybėmis bus pradėtas vasaros sezonas.

LDM Juodkrantės parodų salėje nuo penktadienio kviečiama lankyti išeivijoje didesnę gyvenimo dalį kūrusio įžymaus dailininko Viktoro Vizgirdos tapybos parodą.

Jubiliejinė dailininko gimimo šimtmečiui skirta paroda šių metų pradžioje buvo eksponuota Vilniuje, Radvilų rūmuose. Dabar tris mėnesius šio vieno ryškiausių 20 amžiaus Lietuvos dailės asmenybių paveikslai džiugins atvykusius į Neringą.

Šioje kolekcijoje - nuo 1923-jų iki 1986-jų metų sukurti V.Vizgirdos peizažai, portretai, lietuviškų bažnytėlių ir Los Andželo apylinkių vaizdai.

Dar viena nauja vasaros paroda "Elegija dvarų kultūrai" penktadienį atidaroma Palangos gintaro muziejaus rūmų koplyčioje.

Joje eksponuojami taikomosios dailės kūriniai iš LDM fonduose saugomo porceliano rinkinio, taip pat rodomos senosios grafikos ir tapybos miniatiūros, kūriniai iš medžio, dramblio kaulo, siuvinėti karoliukais, iš šilko austi paveikslėliai.

Parodą papildo ir senųjų dvaro baldų rinkinys. Paroda "Elegija dvarų paveldui" - praėjusių amžių puošnaus, estetiško gyvenimo priminimas. Tai - elegija, nes aristokratinė kultūros tradicija 20 amžiaus Lietuvoje buvo lemtingai nutraukta. Tai lėmę istoriniai įvykiai parodoje neatspindimi, o rodomi tik meno kūriniai, daiktai.

Ekspoziciją sudaro tai, kas nuniokotuose dvaruose muziejininkų buvo surasta ir įsigyta, išsaugota, restauruota. Parodos "Elegija dvarų paveldui" ekspozicijos autorius - LDM direktorius Romualdas Budrys.

Visos trys parodos Lietuvos dailės muziejaus padaliniuose Klaipėdoje, Juodkrantėje ir Palangoje veiks iki rudens.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją