MESS – jau penktas tarptautinis festivalis „Otelo“ gastrolių žemėlapyje. Nors šis spektaklis turėjo atidaryti prestižinį Avinjono festivalį, tačiau dėl prasidėjusios pandemijos jo tarptautinis debiutas įvyko kiek vėliau, Shakespeare’o festivalyje Gdanske (Lenkija). Spektaklis taip pat pristatytas „Temporada Alta“ festivalyje Žironoje (Ispanija), Krajovos Shakespeare’o festivalyje (Rumunija) ir festivalyje „Open The Door“ Katovicuose (Lenkija).

Oskaro Koršunovo teatro sugrįžimo triumfas“, „Spektaklis, kurį norisi žiūrėti ne vieną kartą“, „Puikus Otelo vaidmuo, sukurtas Oneidos Kunsungos-Vildžiūnienės“, „Ilgai lauktas gurkšnis deguonies“, „Tobulai sumanytas ir realizuotas paveikslas“, „Puiki aktorių trupė“ – tokiomis frazėmis kritikai pasitikdavo „Otelą“ jau aplankytuose festivaliuose.

Festivalis MESS, šiemet rengiamas jau 63-iąjį kartą, yra vienas pagrindinių scenos menų renginių Balkanų regione. Organizatoriai nuo pat pirmųjų metų akcentavo MESS kaip platformos, pristatančios novatoriškiausius Europos ir kitų žemynų teatro kūrėjų ieškojimus, svarbą. Šiandien tai – festivalis, neapsiribojantis vien teatro menu, pristatantis keletą skirtingų programų: pasaulinę, pietryčių Europos regiono menininkų, jaunųjų kūrėjų, eksperimentinės scenos ir OFF programą, apimančią koncertus, parodas ir kūrybines dirbtuves.

Šių metų pagrindinėje MESS programoje – 12 spektaklių, kuriuos pristato teatrai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Brukina Faso, Vengrijos, Ukrainos, Serbijos, Kosovo, Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Lietuvos. Kartu su O. Koršunovu festivalyje – tokie vardai, kaip Sue Buckmaster, Paolo Magelli, Ivica Buljan, David Stohr ir kiti.

„Otelas“ – tai jau šeštasis OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklis, pristatytas MESS festivalio pagrindinėje programoje. Kiek po 2000-ųjų čia pristatyti spektakliai „Meistras ir Margarita“, „Oidipas karalius“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ „Grimo opera“, pelnę net keturis festivalio prizus. 2016 m. festivlyje buvo pristatytas O. Koršunovo spektaklis „Žuvėdra“.

„Otelo“ pristatymą festivalyje MESS iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją