Esti muzikos stilių, kurių ambasadoriai dažnai tampa ir stiliaus sinonimu. Šiemet minime argentiniečių kompozitoriaus Astor Piazzollos (1921–1992), tango krikštatėvio, šimtmetį. Neabejotiną įtaką šio stiliaus populiarumui turėjęs muzikas aktualus iki pat šių dienų – tango stiliaus atmainų bei variacijų gausu ir šiuolaikinių kompozitorių kūriniuose.

Prie orkestro „Trimitas“ prisijungsiantis solistas Andersas Paulssonas, debiutavęs Niujorko „Carnegie“ salėje 1992-aisiais metais, yra vertinamas už ypatingą skambesį ir platų veiklos spektrą. Jo meistriškumas įkvėpė daugiau nei penkiasdešimt kompozitorių specialiai sukurti tiek kamerinius, tiek orkestrinius kūrinius, o dar apie trisdešimt naujų premjerų planuojama artimiausiu metu. Solistas apkeliavo daugybę pasaulio šalių, koncertavo žymiausiose salėse: Berlyno filharmonijoje, „Alice Tully Hall“, Liuksemburgo filharmonijoje, Amsterdamo „Concertgebouw“ ir kt. Taip pat bendradarbiavo su tokiais orkestrais kaip Stokholmo karališkasis filharmonijos orkestras, Geteborgo simfoninis orkestras, Sankt Peterburgo filharmonijos orkestras ir kt. Atlikėjas vertinamas ne vien už platų klasikinį ir šiuolaikinį repertuarą, tačiau taip pat ir už įvairius projektus su džiazo atlikėjais.

Orkestrui diriguos meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Leifas Karlssonas (Švedija), jau spėjęs pelnyti lietuvių klausytojų simpatijas. Jo interpretacijos – it gaivaus oro gūsis, o ilgametė patirtis vadovaujant įvairiems pasaulio orkestrams byloja apie aukštus tarptautinius atlikimo standartus.

Pastaruoju metu orkestras „Trimitas“ pristato novatoriškas programas, formuoja šiuolaikišką orkestro skambesį bei garso estetiką. Anot dirigento Leifo Karlssono, „programa, kurią klausytojai išgirs gruodžio 9 d.., tikriausiai yra viena nuotaikingiausių šiame koncertiniame sezone, tačiau tai nereiškia, jog tai – paprasta muzika. Tango, priešingai, yra stilius, reikalaujantis ypatingos pajautos ir neformalaus santykio su garsu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją