Pasak LNSO meno vadovo ir vyr. dirigento Modesto Pitrėno, jo vadovaujamam kolektyvui itin svarbu išlaikyti gerą mikroklimatą, sveikus kūrybinius santykius. Tam pasitarnauja ir tokios programos, kai orkestro muzikantai turi galimybę savo talentus atskleisti grodami solo. Visam orkestrui tai puiki proga savuosius palaikyti, kūrybines ambicijas pakurstyti.

Kai į Filharmonijos Didžiosios salės sceną šio kolektyvo muzikantai žengia ir klausytojams prisistato kaip solistai, kai visas būrys talentingų LNSO muzikantų scenoje demonstruoja savo meistriškumą atlikdami įdomias, retai skambančias partitūras solo su orkestru, tai yra tikra muzikinė puota ir pačiam orkestrui, ir publikai (ne veltui bilietai į šį koncertą šluote šluojami).

Toks orkestro kūrybinis atsivėrimas atsispindi ir renginio pavadinime „Orkestras iš arti“, ilgainiui tapusiame koncerto motto. Orkestro muzikantai nuo stygininkų iki pūtikų, nuo pirmojo orkestro pulto iki boso partijų atlikėjo muzikuoja pritariant jų pačių kolegoms, diriguojant orkestro meno vadovui M. Pitrėnui.

Gražia tradicija yra tapę ir tai, kad į orkestro muzikantų koncerto programą įtraukiami lietuvių kompozitorių kūriniai. Šį kartą klausytojų laukia premjera – pirmą kartą bus atliktas naujas Dominyko Digimo opusas „De-focus“. Programoje taip pat skambės Ludwigo van Beethoveno, Ernesto Blocho, Ottorino Respighi, Gioachino Rossini, Carlo Reinecke’s, Antonio Vivaldi, Ralpho Vaughan Williamso ir kitų kompozitorių kūriniai.

Kviesdamas susipažinti iš arčiau orkestras šįkart muzikuos su solo grosiančiais pūtikais Raimonda Virvytiene (fleita), Tomu Bieliausku (obojus), Juliumi Klimavičiumi (fagotas), perkusininku Sigitu Gailiumi, smuikininkais Pauliumi Biveiniu, Barbora Domarkaite, Ramune Grakauskaite, Inga Kuizinaite, Agne Meile, Kristina Morozova, Agata Ursul, Rasa Vosyliūte, altininkais Monika Kiknadze ir Vidu Vekerotu bei violončelininku Evaldu Petkumi.

Koncertas „Orkestras iš arti. LNSO, Modestas Pitrėnas“ vyks vasario 10 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją