„Šis įvertinimas byloja ne tik apie didelį Jūsų talentą, bet ir didelės tradicijos tąsą. Tai tradicija, kuriai atstovavo Jūsų tėvai, pedagogai, visa muzikinė Lietuvos kultūra. Džiaugiuosi, kad savo vaidmenimis didžiausiose pasaulio scenose garsinate Lietuvos vardą. Linkiu, kad Jūsų balsas suskambėtų naujose pasaulio scenose, kad džiugintų ir Lietuvos publiką, kuri visada laukia Jūsų pasirodymų“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas kultūros ministro sveikinimas.

A. Grigorian – ilgametė „Vilnius City Opera“ solistė. Jos karjera prasidėjo Miuzetės vaidmeniu Giacomo Puccini „Bohemoje“ – vadinamųjų „bohemiečių“ trupėje, išaugusioje iki „Vilnius City Opera“, ir sėkmingai išsiplėtojo iki svarbiausių Europos scenų. Pasaulinį pripažinimą atlikėjai atnešė Romeo Castelluci režisuota Richardo Strausso opera „Salomėja“, kurioje lietuvė atliko pagrindinį vaidmenį. A. Grigorian 2018 m. apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, 2016 m. pelnė Metų jaunosios solistės prizą, 2005 ir 2009 m. – „Auksinį scenos kryžių“.

Kultūros ministerijos premija už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje šiemet taip pat skirta kūrybinei grupei, 2019 metais Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pelniusiai „Auksinį liūtą“ už Lietuvos nacionaliniame paviljone pristatytą operą-performansą „Saulė ir jūra“, ir dokumentinio filmo „Laiko tiltai“ kūrėjams, Šanchajaus tarptautiniame kino festivalyje laimėjusiems „Auksinės taurės“ apdovanojimą.

Kultūros ministerijos premijos už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje šiemet įteiktos pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt