„Šiandien vyksta neeilinis terapijos seansas. Nors esate puikūs atlikėjai, vis dėlto esate čia. Todėl pasipasakokite, kokie jausmai jums kyla dėl artėjančios premjeros“, - susirinkusius operos solistus ragino gydytojas.

Pirmasis liga pastatyti operą „Faustas“ užsikrėtė režisierius Artūras Areima. Jis rado nemažai bendraminčių. Anot medikų, Faustu besijaučiančio paciento, operos solisto Tomo Pavilionio būsena yra sunkiausia. Jo būklė ypatingai pablogėjo, kai jo Margarita tapo sopranas Viktoras Gerasimovas.

„Mane kamuoja įkyrios mintys, kad esu Faustas, mano knygų lentynos byra ir manau, kad greitu laiku atsidursiu pas jus. Todėl kartais apsimetinėju daktaru, kad nesijaučiu toks kvailas. Bet galiausiai vis tiek atsidursiu beprotnamyje, todėl stengiuosi paversti visą pasaulį beprotnamiu, kad nesijausčiau toks vienišas. Baltais chalatais apsirengsiu atlikėjus, solistus, simfoninio orkestro muzikantus", - žadėjo operą "Faustas" sumanęs pastatyti A. Areima.

Jo idėja užsikrėtė ir operos solistas Jonas Sakalauskas, prisistatantis kaip Valentinas. "Kovo 20 dieną norime pastatyti operą „Faustas“. Nors tikrai nežinojome, kad dėl to mums iškils nemažai bėdų, vis tiek palaikome viena skitą ir, jaučiu, kad mūsų savijauta vis gerėja ir gerėja", - drąsino save ir likimo bičiulius baritonas.

"Aš taip pat laukiu tos datos. Bet kartais vis pagalvoju, ar tai realybė, ar tik mūsų vaizduotės vaisius, - jam antrino Vagneris – Vytautas Vepštas. - Kovo 20-ąją tai ir paaiškės."

Dar vienas neeilinio psichoterapijos seanso dalyvis - bosas Raimundas Juzuitis prisipažino save įsivaizduojantis kaip Mefistofelį.

Beje, įdomu tai, kad A. Areimos režisuotoje operoje dainuos tik vyrų skyriaus pacientai.

"Kadangi mūsų vyrai paima tiek žemas, tiek aukštas natas, tai moterų operoje mums ir nereikia. Renesanso epochoje moterų, gyvūnų partijas taip pat atlikdavo tik vyrai, todėl mes, galima sakyti, grįžtame į renesansą, - pasakojo J. Sakalauskas. - Mūsų statoma opera bus be choro, baleto ar didelio orkestro."

Zybelio partiją atliks kontratenoras Algirdas Bagdonavičius, o Margaritos, kaip jau buvo minėta - sopranas V. Gerasimovas.

Tiesa, vyriškai kompanijai statant operą talkins pianistė Marija Stručkova, kostiumų dailininkė Diana Kuzmickaitė, scenografė Berta Bocullo, projekto vadovė Donata Malaiškaitė.

"Taip pat pasikviesime savo bičiulių ir bendraminčių - iš Naujosios Vilnios mums padiriguos Vytautas Lukočius, video projekcijų autorius Rimas Sakalauskas atvyks iš Rokiškio, dalyvaus bičiulių iš Žiegždrių", - pasakojo "Fausto" kūrėjai.

Talentingas režisierius "Faustą" nutarė pastatyti psichiatrinės tema. Taip jis akcentuoja skilusią sielą, dvilypumą, susidvejinimą, susiskaldžiusios asmenybės problematiką ir tragediją.

"Fausto" spaudos konferencija – operinis psichoterapinis seansas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)