Viename iš pastatų ketinama įkurti Šviesos muziejų, kuriame būtų eksponuojami su pajūrio tematika susiję dailės kūriniai, taip pat unikalios švyturių lempos, įvairių rūšių ir formų laivų lempos bei gatvių apšvietimui naudojami šviestuvai.

Kituose komplekso pastatuose planuojama įkurti menininkų dirbtuves, kūrybines laboratorijas ir edukacines erdves, kuriose būtų rodomos įvairios instaliacijos, dailės kūriniai, vyktų integruotos pamokos moksleiviams, taip pat edukaciniai užsiėmimai, skirti muziejaus lankytojams. Menininkų dirbtuvėse būtų vykdomos vaikų, jaunimo bei suaugusiųjų ugdymo programos, mokant juos gaminti suvenyrines vėtrunges, gintaro dirbinius, švyturius ir kitus simbolius. Numatytas veiklas kuruos Neringos miesto savivaldybė, konsultuodamasi su LNDM specialistais.

Vyriausybei išbraukus Nidos švyturio pastatų kompleksą iš parduodamų objektų sąrašo, LNDM jis bus perduotas centralizuotai valdomo valstybės turto valdytojo sprendimu – VĮ Turto banko generalinio direktoriaus įsakymu. Taip bus išsaugotas komplekso pastatų vientisumas ir užtikrintas visuomenės interesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją