„Tokie kaip tu“ – įžvalgi, išmintinga ir šmaikšti istorija apie meilę, kuri kviečia permąstyti bei iš naujo įvertinti mūsų visų gyvenimus lydinčias socialines normas. Tai pasakojimas apie užgimusį, atrodytų, neįmanomą jausmą žmogui, kokio niekada nesitikėjai sutikti ir – juo labiau – pamilti. Knygoje gvildenamos šiuolaikiniam nerimastingam žmogui aktualios temos, tokios kaip savęs paieškos, savęs realizavimas karjeroje, būtinybė nuolat įrodyti savo vertę visuomenėje bei meilė kitokiam.

Liusė savo romantinį gyvenimą susitvarkė pagal paprastą scenarijų. Sutiko tokį pat vaikiną kaip ji – tokio pat amžiaus, kilmės, turintį panašių vilčių ir svajonių, jie susituokė ir sukūrė šeimą. Dabar, praėjus dviem dešimtmečiams, Liusė – beveik išsiskyrusi keturiasdešimt vienerių metų mokytoja, auginanti du mokyklinio amžiaus sūnus. Ir jokio scenarijaus nebėra. Ji nebeieško meilės. Ji būtų kiek paklausesnė nebent kaip... auklė?

Džozefas, 22-iejų metų juodaodis, gyvena su dievobaiminga motina, dirba keliuose darbuose, įskaitant mėsos parduotuvę, kurioje susipažįsta su Liuse. Ką Džozefas galėtų jai pasiūlyti? Jis neturi pastovaus darbo ar gyvenimo tikslo. Na, nebent svajonę kada nors tapti garsiu didžėjumi. Jiedu – visiškos priešingybės. Jis priklauso kitai klasei, kitai kultūrai ir kitai kartai. Bet... Kas nutinka, kai sau netikėtai stačia galva įsimyli visai kitokį, bet patį geriausią? Liusė išgyvena dėl savo senstančio kūno, o Džozefas krūpčioja, kai Liusė jam primena mamą. Ar jiems pavyks nugalėti savo pačių baimes ir atsilaikyti prieš visuomenės spaudimą?

Nickas Hornby yra septynių bestselerių, tarp kurių „High Fidelity“, „Apie vaikiną“ (liet. 2003), „Kaip būti geru žmogumi“ (liet. 2004) ir „Ilgesnis kelias žemyn“ (liet. 2007), autorius. Hornby kūryba liečia muzikos, sporto, santykių ir obsesijų temas, aktualias šiuolaikiniam žmogui. Pagal daugelį jo knygų sukurti sėkmingi filmai ir televizijos serialai. Rašytojas du kartus buvo nominuotas „Oskarui“ už filmų „An Education“ ir „Brooklyn“ scenarijus. Jo dešimties dalių trumpametražis televizijos serialas „State of the Union“, kurį režisavo Stephenas Frearsas, neseniai buvo transliuojamas per BBC ir laimėjo tris „Emmy“ apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją