Skausminga šeimos istorija

„Geležiniai gniaužtai“ nukelia į siautulingus ir ekstravagantiškus XX a. pabaigos dešimtmečius, kai muzika buvo nepadoriai garsi, o kelnaitės – šventvagiškai trumpos. Filmo dėmesio centre – Teksase gyvenantys Von Erichai, kurių tikroji pavardė yra Adkisson, bet tėvas pasirinko vokiškai skambantį pseudonimą, nes imtynių ringe vaidindavo blogiuką, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Neįgyvendinęs savo tikslų vyriausiasis Von Erichas juos projektavo į sūnus, kuriems buvo sudėtinga susidoroti su užklupusia atsakomybe, šlove ir vis augančia įtampa. Filme demonstruojama, kaip pasikeičia vertybės, kai santykiai šeimoje tampa verslu, ir kiek iš tiesų kainuoja griežtas auklėjimas. Tačiau ne visiems Von Erichams likimas pašykšti šansų.

Imtynininkais tapę aktoriai

Kūrinys, kurį atlikėja Adele pavadino geriausiu matytu filmu, pristato psichologinių trilerių meistras, režisierius ir scenarijaus autorius Sean Durkin. Kartu su juo darbavosi dramos „Sauliaus sūnus“ (Son of Saul) operatorius Mátyás Erdély ir fantastiškas aktorių tandemas: pristatymo nebereikalaujantis Zac Efron, serialo „Lokys“ (The Bear) žvaigždė, naujasis „Calvin Klein“ veidas Jeremy Allen White, juostoje „Liūdesio trikampis“ (Triangle of Sadness) sužibėjęs Harris Dickinson ir vyriškoje kompanijoje spindinti Lily James.

„Manau, kad mus suvienijo bendra gėda dėl to, kad teko kopti į ringą apsitempus kelnaites. Jautėmės šiek tiek nesaugiai ir kvailai. Apskritai. Labai gerai sutarėme, jautėmės gerai vienas kito akivaizdoje ir palaikėme vienas kitą. Po galais, juk visi kartu mokėmės imtynių triukų, ir visi norėjome puikiai atlikti savo darbą“, – patirtį su Efronu ir Allenu prisimena Dickinsonas.

Melomanams – siurprizas nuo „Arcade Fire“

Autentišką Von Erichų istoriją filme primena ne tik kostiumai, automobiliai ir kiti artefaktai, bet ir skambanti muzika. „Anų laikų“ gerbėjai žiūrėdami filmą atpažins Johną Denverį ar rokerius „Blue Öyster Cult“, o šiuolaikiniams melomanams patiks faktas, kad „Geležinių gniaužtų“ garso takelio autorius – kultinės kanadiečių grupės „Arcade Fire“ lyderis Richard Reed Parry.

Pagrindinę filmo dainą „Live That Way Forever“, kuriai skambant kino salės tamsoje apsiverkia net kiečiausi vyrukai, muzikantas įrašė kartu su savo žmona Laurel Sprengelmeyer.

Naujausias kino studijos „A24“ hitas, tikrais faktais paremta vienos šeimos užmojų, triumfo ir prakeiksmo istorija Lietuvos kino teatruose nuo vasario 23 dienos. Filmą pristato „Kino Pavasaris Distribution“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją