Prisijunkite prie mūsų ir kaupkite nuostabius, įkaitusios vasaros įspūdžius koncertuose, vykstančiuose nepaprastoje vietoje – upės žemkasėje-laive „Nemuno7“. Pasinerkite į įvairiausių muzikos stilių pasirodymus, kruopščiai parinktus, kad sužavėtų kiekvieną jūsų. Nuo energingų ritmų iki raminančių melodijų, nuo nenuspėjamų improvizacijų iki kinematografinės kelionės per atminties garsovaizdžius – kiekvienas koncertas žada būti unikalus ir nepamirštamas.

Nemuno7 | Atviros tėkmės #6

Birželio 30 d. 20:30 val. ant „Nemuno7“ denio – Paliekant žemę, Cheh and G on the sax
Pirmą vasaros mėnesį Kultūros laivas „Nemuno7” su džiaugsmu pasitinka su grupe „Paliekant Žemę“, svečiais iš gyvybingo Vilniaus miesto. Šis dinamiškas duetas į Lietuvos muzikos sceną įnešė šviežią ir novatorišką skambesį. Nors jų vardas daug kam yra naujas, lietuviškos scenos sekėjai jau įsiminė ir galimybėmis neabejoja. Elektroakustinės ir etninės muzikos sritis jungiantis duetas eina nuo ritminės elektronikos į dar neištirtą muzikinę teritoriją. Nuoširdžiai kviečiame „Nemuno7” klausytojus prisijungti prie jų garsinės ekspedicijos ir kartu tyrinėti užburiančias garsines erdves, harmoningą elektroninių ir akustinių elementų sintezę, tradicinių melodijų persipinimą su futuristiniais garsovaizdžiais. Būkite pasiruošę pažadinti savo pojūčius ir įžiebti vaizduotę, kai kartu su šiais menininkais iš Vilniaus keliausime po garsinę kelionę.

DJ ir saksofono duetas Cheh and G on the sax muzikinį bendradarbiavimą pradėjo 2011 m. nedideliame festivalyje, surengtame ant sūpynių Kauno Vytauto parke. Cheh, kurio tikrasis vardas yra Abdalla Chahine, veikia kaip muzikantas ir renginių kūrėjas Lietuvoje, Libane ir JAE. Didžiąją savo jaunystės dalį jis praleido glaudžiai bendradarbiaudamas su menininkais, vietos festivaliais ir renginiais, susipažino su daugybe meno išraiškos formų. Cheh muzikiniai pasirodymai pasižymi universalumu, hipnotizuojančiais ritmais ir nuolatine evoliucija, kas jam atvėrė įvairių šalių scenas – jis grojo drauge su tokiais žinomais atlikėjais, kaip Carl Craig, Oshana, Anthea, Sebastian Mullaert, Laurine Frost, Traumer, Nastia, Birdsmakingmachine ir daugeliu kitų. Nors jo dj karjera yra ryškesnė nei jo diskografija, Cheh yra išleidęs ne vieną albumą skaitmeniniu ir vinilo formatu. Cheh kaip menininkas taip pat žinomas savo slapyvardžiais Salah Sadeq, Sache ir Sache.

Giedrius, – saksofonininkas ir fleitininkas, pastaruoju metu vis dažniau pasirodantis elektroninės muzikos kryptyje. Per visą savo muzikinę kelionę Giedrius dalyvavo daugiau nei dešimtyje muzikos grupių ir projektų, tarp kurių – The Soul Cult, The Shoekillers, Skaidrumos, Šilko stygos.
Kaip nepriklausomi atlikėjai, Abdalla ir Giedrius retkarčiais bendradarbiauja įvairiuose muzikiniuose projektuose. „Nemuno7” scenoje duetas pristatys naujausius Abdallos kūrinius ir dj rinkinius, papuoštus improvizuotais saksofono ir fleitos ornamentais.

Nemuno7 | Atviros tėkmės #7

Liepos 1 d. 11:30 val. „Nemuno7“ rytiniame koncerte – Gabijos Gaigalaitės solo projektas HEDDA GAMMA

Hedda Gamma – elektroninės muzikos solo projektas, kuriamas kompozitorės, prodiuserės ir garso menininkės Gabijos Gaigalaitės. Čia ieškoma skirtingų stilistinių krypčių – postminimalizmo, IDM, avantpop ir eksperimentinės muzikos – jungčių. Šio projekto muzikinei raiškai didelė reikšmė tenka balsui ir elektroakustinėms jo skambesio paieškoms, o į savitas tekstūras įsipina nemažai field recording būdu įveiklintos medžiagos, surinktos tiek gimtajame Vilniuje, tiek studijuojant Hagoje, Nyderlanduose.

Koncerto programoje skambės kūriniai iš debiutinio albumo „Digital Poems“ (LP), išleisto 2023 metais. Tai – 10 – ties „skaitmeninių eilėraščių“ rinktinė – dedikacija būties efemeriškumui, grožiui ir nepažinumui. Kinematografinė kelionė per atminties garsovaizdžius, per egzistencines nuojautas, ištirpstančias nostalgijos švelnume, kelionė, vedanti kažkur tarp eilučių, kuriose pagaliau išsigirsta.

Prisijunkite prie mūsų ir praleiskite nepamirštamą gyvos muzikos savaitgalį, kur sena technika, buvusi upių žemkasė-laivas „Nemunas7“ sukuria vaizdingą foną originaliems muzikos kūrėjams, o aplink esantis gamtos grožis jautriai apglėbia visus atvykusius.

„Nemuno7“ yra „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos palikimas. Projekto finansuotojas – Kauno rajono savivaldybė. Koordinatorius - Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją