Kultūrinės „Prancūzparkio“ idėjos iniciatoriai stengiasi įgyvendinti gražią ir unikalią viziją: skvere rengti nemokamus aukštos kokybės koncertus su profesionaliu įgarsinimu ir itin moderniu apšvietimu, atsižvelgiant į autentišką skvero fontaną ir jo aplinką.

Tai siekis Vilniaus miesto visuomenę ir jos svečius supažindinti su modernia intelektualia muzikine alternatyva, kurią kuria ir atlieka jaunieji kompozitoriai bei atlikėjai.

Šį trečiadienį vyks jau ne pirmas toks koncertas: rugpjūčio mėnesį skvere koncertavo grupės „Vėlių namai“ ir „World duo“. Na, o šįkart į „Prancūzparkį“ kviečiami styginių instrumentų tembro bei šiuolaikinės minimalistinės muzikos mylėtojai. Netikėtoje erdvėje savo programą pristatys stilingasis ansamblis „NI&Co” („Naujų idėjų kamerinis orkestras“). Šis koncertas kolektyvui bus tarsi pirmasis jų naujojo albumo pristatymo vakaras.

„NI&Co” albumą išleido Vokietijos ir JAV leidybinė kompanija „Peermusic Classical“, o naująjį savo darbą kolektyvas pavadino “Music for Strings” (“Muzika styginiams”). Jame surinkta gražiausia kompozitorių M. Lauridsen, H. Otte, P. M. Hamel minimalistinė muzika styginiams. Būtent šių kompozitorių muzikos fragmentus klausytojai ir galės išgirsti K. Sirvydo skvere.

Ansamblis „NI&Co” yra Vilniaus miesto Rotušės rezidentas, jame grojantys muzikantai – profesionalūs jaunieji Lietuvos stygininkai. Kolektyvas koncertavo Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, o šį rudenį su turu „Higher Energy“ koncertuos Vienoje, Berlyne, Vašingtone, Niujorke bei Los Andžele. Dar vienas jų albumo pristatymo koncertas Vilniuje – „Geltonos sofos klube“, rugsėjo 22 d., 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją