M. Kvietkauskas – literatūrologas, eseistas, Lietuvos daugiakalbės literatūros tyrėjas ir vertėjas. 2008-2018 m. vadovavo Lietuvių literatūros ir tautosakos institutui, 2019-2020 m. buvo Lietuvos Respublikos kultūros ministras. VU Lietuvių literatūros katedroje dėsto nuo 2005 m.

„Didelė Europos ir pasaulio kalbų bei literatūrų studijų įvairovė, lituanistikos mokykla – tai stiprybės, kurias Filologijos fakultetui būtina išlaikyti. Kartu reikia aktyviau realizuoti filologijos galimybes šiuolaikinėje visuomenėje, atnaujinti studijų programas mąstant apie dabartinių studentų poreikius, ryžtingiau investuoti į tarptautinius mokslo proveržius. Svarbiausia – kurti kūrybingai saviraiškai palankią Fakulteto aplinką“, – pristatydamas savo veiklos tikslus teigia prof. M. Kvietkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją