Pasak festivalį rengiančio Lietuvos šokio informacijos centro direktoriaus Audronio Imbraso, "Naujasis Baltijos šokis" išlaiko tą patį kalibrą ir tarptautinį lygį - pagal festivalio laiką savo gastroles planuoja pasaulinio ryškumo šokio trupės. Šįmet ryškiausios žvaigždės - kultinis Didžiosios Britanijos šokėjas ir choreografas Nigelas Charnockas, vienas garsiausių Prancūzijoje Lotaringijos baletas ir Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras, pristatytas šių metų "Auksinės kaukės" apdovanojimui.

Gegužės 1 dieną festivalis startuos Klaipėdos dramos teatre lietuvių žiūrovams jau pažįstamos Jo Stromgreno trupės iš Norvegijos šokio spektakliu "Ligoninė". Kiti festivalio spektakliai gegužės 3-9 dienomis bus rodomi Vilniuje, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje ir Mažojoje salėse.

Be jau minėtų užsienio trupių, į festivalį atvyksta Brėmeno šokio teatras iš Vokietijos, "Dada von Bzdulow" teatras iš Lenkijos, Suomijos trupė "Nomadi" ir Olgos Žitluchinos šokio trupė iš Latvijos. Iš viso festivalyje bus parodyta 18 šokio trupių ir projektų iš devynių valstybių, dalyvaus apie pusantro šimto šokėjų, choreografų ir aptarnaujančio trupių personalo.

Pasak A. Imbraso, festivalis kasmet žiūrovams pristato vis daugiau Lietuvos choreografų spektaklių ir projektų - tai liudija, kad pagaliau ir mūsų šalyje šiuolaikinis šokis vis labiau pripažįstamas visaverte meno sritimi.

Šių metų lietuviškoje programoje pristatomi net septyni nauji šokio spektakliai ir projektai. Naujausius savo spektaklius pristatys Anželikos Cholinos ir Kauno "Auros" šokio teatrai, Andriaus Pulkauninko fizinis-vizualinis teatras, garsios choreografės Aira Naginevičiūtė ir Birutė Banevičiūtė, taip pat Roterdamo šokio akademijoje studijuojanti klaipėdietė Agnija Šeiko. Puikus dramos aktorius ir šokėjas Gytis Ivanauskas šių metų festivalyje debiutuos ir kaip choreografas - pristatys šokio spektaklio "Praba" eskizą su Kauno valstybinio dramos teatro aktoriais.

Vienas festivalio vakarų bus skirtas Latvijos šiuolaikinio šokio pristatymui - tai bus savotiška "latvių šokio vitrina", kurioje bus rodomi ir nepriklausomų latvių choreografų vienaveiksmiai spektakliai.

Šių metų festivalio edukacinėje programoje nebus šokio technikos seminarų - jie atidedami vasarai. Trijų dalių edukacinėje programoje vyks videopaskaitos, pristatysiančios unikalaus Vokietijos šokio kino instituto archyvo Brėmene medžiagą, taip pat bus supažindinama su Vokietijos scenos menų organizacijų ir jų finansavimo sistema, vyks tarptautinis priėmimas į Europos šokio mokymo programą DANCE.

Šių metų festivalio biudžetas, kaip ir ankstesniais metais, siekia apie 400 tūkstančių litų. Daugiausia paramos sulaukta iš privačių ir užsienio rėmėjų, taip pat festivalį remia Kultūros ministerija, Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybės, užsienio partneriai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją