Psichologai tokį muzikinį formatą vadina puikios nuotaikos užtaisu ir geriausiu streso įveikimo renginiu, nes masiškai dainuojant žmonėms dingsta baimė suklysti, per balsą harmonizuojasi žmogaus vidinis ir išorinis pasauliai, dainavimas padeda sustiprinti pasitikėjimą savimi, jausti grupės palaikymą ir bendrystę, suteikia jėgų, stiprina imunitetą.

Kovo 5 dieną į „Tamstos“ klubą susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai visi kartu trauks populiarias Lietuvos ir užsienio atlikėjų dainas: Marijono Mikutavičiaus, Vytauto Kernagio, „The Queen“ ir kt. Per šią muzikinę patirtį auditoriją ves bene linksmiausiu Lietuvos dirigentu vadinamas Vytautas Lukočius ir konferansjė – „Keistuolių“ teatro aktorius Darius Auželis.

„Žmonėms į vieno vakaro chorą ruoštis reikia tik tiek, kad atsipalaiduotų. Atsakomybės jokios neturi būti. Tai pirmas tokio pobūdžio „vakarėlis“ Lietuvoje, niekas neturi jokių atskaitos taškų, todėl ką vieno vakaro choro dalyviai bepadarytų – viskas bus gerai. Palinkėkime vieni kitiems – dainuokim!“, – pakiliai kovo 5 dienos renginio laukia konferansjė-moderatorius D. Auželis.

„Šalia pramogos tai yra ir labdaros renginys, kur žmonės dainuoja kilniam tikslui, dainuoja gerus prisiminimus žadinančias dainas, o visas už bilietus ir papildomai surinktas lėšas skirsime Specialiosios olimpiados sportininkams, turintiems 30-70 proc. intelekto negalią, kad jie galėtų šiais metais atstovauti Lietuvai tarptautinėse varžybose“, - pasakoja „Dainuosim iš širdies!“ inicijavusio Vilniaus Karaliaus Mindaugo LIONS klubo prezidentė Karolina Čiplytė.

Karolina Čiplytė

Tarptautinė organizacija LIONS, kuriai priklauso ir minėtas klubas, jau nuo 2000 metų remia „Special Olympics“ ir padėjo jau 455 tūkstančiams sportininkų su specialiaisiais poreikiais.

LSOK sportininkai

„Todėl ieškojome originalių būdų organizuoti šią paramą ir Lietuvoje, kad abi pusės laimėtų – rėmėjai, t.y. visi įsigiję bilietus ar papildomai parėmę, išgyventų pozityvią muzikinę pramogą, o jų skirtos lėšos padėtų Specialiosios olimpiados sportininkams“, – jautriai kalba K. Čiplytė.