Režisierius jau spėjo nufilmuoti romano motyvais paremtą vaidybinį filmą, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko vieni garsiausių Lietuvos aktorių.

„Tyli naktis. Be cenzūros“ – tai tamsių paslapčių, seksualinių tabu ir slopinamų aistrų kamuojamos šeimos istorija. Pasak režisieriaus, knyga paremta tikrais faktais, o joje aprašytos situacijos bus pažįstamos daugeliui skaitytojų. „Knygą jau perskaitė nemažas būrys skirtingų žmonių. Atsiliepimai, be abejo, įvairūs, tačiau visi sutaria, kad pasakojimo atvirumas intriguoja ir sukrečia. Ir tai nenuostabu. Prieš sėsdamas rašyti tvirtai nusprendžiau, kad apie žmonių santykius kalbėsiu be pagražinimų, nieko nenutylėdamas,“- teigia autorius.

Režisierius patvirtino jau baigęs kurti filmo motyvais paremtą filmą, kuriame nedvejodamos sutiko vaidinti Lietuvos kino ir televizijos žvaigždės Valda Bičkutė, Leonardas Pobedonoscevas, Kostas Smoriginas ir kiti. „Prieš išeidami į filmavimo aikštelę aktoriai perskaitė ne tik filmo scenarijų, bet ir knygą. Tai padėjo labiau įsigilinti į kuriamus personažus, suteikė jų kuriamiems vadmenims papildomų prasmių“, - sakė režisierius, pabrėždamas, kad knyga ir filmas – du savarankiški kūriniai.

Pasak M. Martinsono, jis džiaugiasi, kad knyga pasirodė likus nemažai laiko iki filmo premjeros, kuri planuojama šių metų lapkritį. Žmonės galės sukurti savą knygoje aprašytos istorijos viziją ir palyginti ją su filmu.

Romanas „Tyli naktis. Be cenzūros“, kurį išleido leidykla „Metodika“, bus pristatytas vasario 23 d., 18 val., knygų ir laisvalaikio prekių parduotuvėje „Sofoklis", Gedimino 43, Vilnius. Be knygos autoriaus pristatyme dalyvaus aktoriai Kostas Smoriginas, Valda Bičkutė, Leonardas Pobedonoscevas bei fotografas, Nacionalinės premijos laureatas Algimantas Aleksandravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją