Apdovanojimų paskelbimo ceremoniją pradėjo orkesto trombonistai. Teatro direktorius Gintautas Kėvišas pažymėjo, kad „Švyturiai“ jau seniai tapo tam tikru simboliu baleto ir operos solistų pasiekimų įvertinimu.

"Metų operos švyturiu" tapo Sandra Janušaitė, kuriai apdovanojimą pelnė Tatjanos vaidmuo operoje "Eugenijus Oneginas".

"Metų baleto švyturio" statulėlė įteikta balerinai Ingai Cibulskytei už Izoldos vaidmenį balete "Tristanas ir Izolda" bei Barboros Radvilaitės vaidmenį balete "Barbora Radvilaitė".

Specialioji teatro nominacija - "Metų debiutas" - atiteko Merūnui Vitulskiui, operoje "Eugenijus Oneginas" sukūrusiam Lenskio vaidmenį bei Alfredo operoje „Traviata“.

Kaip DELFI prisipažino trečiąjį "Švyturį" pelniusi I. Cebulskytė, šis apdovanojimas jos karjeroje buvo svariausias.

Metų debiutantu paskelbtas M. Vitulskis DELFI neslėpė nesitikėjęs tokio įvertinimo. "Kai sužinojau, mane apėmė nuostabios emocijos, nes pagaliau esu įvertintas šioje srityje. Tiesa, maniau, kad iki tokio apdovanojimo teks dirbti kur kas ilgiau. O dabar pirmais metais debiutavau Nacionalinio operos ir baleto teatro premjerose, ir pelniau tokį įvertinimą", - kuklinosi jaunasis operos solistas.

Merūnas prisipažino, kad iki pat ceremonijos paskelbimo jis nė neįtarė apie tai, jog bus apdovanotas "Švyturiu". "Teatro vadybininkė pasikvietė į teatrą paprašiusi apsivilkti kostiumą. Nes reikės kažkam nusifotografuoti. Aš apie tokią klastą net neįtariau, - juokėsi M. Vitulskis. - Esu labai maloniai nustebintas. Paprastai aš mėgstu daryti kitiems siurprizus, o kai man padarė, netgi pasimečiau."

"Operos Švyturių" apdovanojimai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)