Daugiafunkcis meno centras suprojektuotas taip, kad galėtų priimti aukščiausio lygio klasikinės muzikos atlikėjus, o Lietuvos orkestrai turėtų puikios akustikos sales ir repeticijoms, ir koncertams.

„Tarptautinį architektūros konkursą laimėjusi ispanų architektų studijos „Arquivio architects“ idėja po daugelio tobulinimų ir konsultacijų su visuomene bei ekspertais tapo projektu. Tikimės, kad dar šįmet projektas gaus kompetentingų institucijų pritarimą ir tada jau – statybos leidimą. NKS yra nacionalinės reikšmės projektas, todėl jis įrašytas Vyriausybės programoje“, – pranešime cituojamas Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Anot jo, tolesni etapai – finansavimo užsitikrinimas ir rangos darbų pirkimas. Dėl to jau yra kalbamasi su Kultūros ministerija ir Vyriausybe.

Keturios salės

Didžioji koncertų salė talpins iki 1600 klausytojų. Ji bus pritaikyta klasikinės (simfoninės ir kamerinės) muzikos koncertams – su scena ir orkestro duobe.

Mažoji salė, kitaip – daugiafunkcė, profesionalaus scenos meno, 500–900 vietų salė, skirta naudoti pačių įvairiausių meno žanrų pristatymui.

Nacionalinės koncertų salės projektas baigtas, ruošiamasi statyboms

„Trečioji, „Tautos namų“, salė bus skirta konferencijoms, ekspozicijoms, renginiams ir edukacinei veiklai“, – teigiama pranešime.

Komplekse bus įrengta ir repeticijų salė.

Numatyta ir vietos meno ekspozicijoms, bendradarbiavimo ir darbo erdvėms, vieta restoranui, kavinėms. „Taip pat administracinės patalpos darbuotojams, patalpos atlikėjams – persirengimo kambariai, instrumentų laikymo patalpos, įrašų studija“, – rašoma pranešime.

Šalia koncertų salės suplanuotas sodas su lauko meno ekspozicija, apžvalgos aikštelė, numatyta vieta ir kavinei. Bus įrengta požeminė 54 automobilių ir 15 autobusų vietų stovėjimo aikštelė.

Bendras Nacionalinės koncertų salės „Tautos namų“ komplekso plotas sieks apie 23,8 tūkst. kv. m.

Kaip teigiama pranešime, pradedant projektuoti NKS 2020 m. buvo preliminariai skaičiuojama, kad komplekso statyboms prireiks 74 mln. Eurų. Dėl išaugusių kainų šiuo metu prognozuojama 104 mln. eurų sąmata (be rangos darbų priežiūros išlaidų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją