„Richardas Vagneris – mano vienas mylimiausių kompozitorių. Jo muzikos gelmė, didybė bei lyriškumas mane įkvepia kiekvieną kartą dainuojant išgyventi pačius pakiliausius jausmus. Tai žmonijos genijus, kurio muzikoje nėra nė vienos beprasmės natos“, – sako N. Kazlauskaitė-Kazlaus, dažnai dėl šio kompozitoriaus operų personažų įkūnijimo vadinama „vagneriste“. – Todėl, minint jubiliejinę kompozitoriaus sukaktį, norėjau surengti vieno iš jo kūrinių pirmą atlikimą Lietuvos scenoje“.

Operos primadona yra daugelio kūrinių, tokių kaip K. Pendereckio „Lenkiškasis Requiem", Preciozilos „Likimo galia" ir kitų pirmojo atlikimo interpretatorė, todėl būsimas koncertas jai nebuvo iššūkis. Žymioji opera „Tristanas ir Izolda“ seniai sukosi dainininkės galvoje: Izoldos arija yra įrašyta pirmojoje solinėje plokštelėje, dainininkė ne kartą ją atliko įvairiuose koncertuose užsienio šalyse. N. Kazlauskaitė-Kazlaus teigia, kad su didžiuliu malonumu lietuviams atliks garsiosios operos antrąjį veiksmą: „Tai nesibaigiantis meilės duetas, kupinas ekstazės, polėkio, aistros, jėgos, šilumos bei kitų niuansų. Manau, muzikos gurmanams tai bus puiki kalėdinė dovana“.

Koncerte sužibės N. Kazlauskaitės-Kazlaus suburta tarptautinė operos trupė, kurioje ir žymiausi klasikinės muzikos virtuozai. Tristano partiją atliks šiuo metu geriausiu pasaulyje pripažįstamas šio vaidmens atlikėjas – britų tenoras Ianas Storey. Tandemas – N. Kazlauskaitė-Kazlaus ir I. Storey – džiugins jau ne pirmą kartą: 2008 m. tarptautiniame operos festivalyje „Pergola“ atlikdami Dž. Verdi operą „Otelas“ šie atlikėjai sulaukė kritikų liaupsių. Taip pat koncertui Nacionalinės filharmonijos scenoje diriguos ir kita žvaigždė – italų kilmės dirigentas Walteris Attanasis, išsiskiriantis ypatingu muzikos pojūčiu bei išraiška. Pasak N. Kazlauskaitės-Kazlaus, tokioje nedidelėje šalyje, kokia yra Lietuva, sulaukti tokio lygio atlikėjų yra didžiulė garbė.

Izoldos vaidmuo N. Kazlauskaitei-Kazlaus yra vienas mėgstamiausių, taip pat ir Kundry vaidmuo operoje „Parsifalis“. Be to, dainininkė yra ir pirmoji lietuviškoji Brunhilda R. Vagnerio operoje „Valkirija”. Būtent už šį vaidmenį 2007 m. solistė nominuota „Auksiniam scenos kryžiui”. Iki 2013 m. vieną sudėtingiausių muzikinėje literatūroje Brunhildos vaidmenį ji atliko daugiau nei 15 kartų Lietuvoje ir užsienyje.

Operoje „Tristanas ir Izolda“, greta N. Kazlauskaitės-Kazlaus, pasirodys ir kiti puikūs Lietuvos solistai: sopranas Vilhelma Mončytė, bosas Liudas Norvaišas, tenoras Mindaugas Jankauskas bei kt. Gros Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)