Jaunieji bardai ir Vilniaus miesto gyventojai bei svečiai savo pėdomis nupiešė nematomą smuiko raktą. Palankus oras padėjo sėkmingai jį išraityti Senamiesčio gatvėmis.

Eisenoje dalyvavusi atlikėja Neda Malūnavičiūtė džiaugėsi šiuo renginiu ir pačia festivalio iniciatyva. "Dainuojamoji poezija - tikra, gyva ir prasminga. Ją klauso žmonės, kurie jaučia ir mąsto. Smagu, kad yra tokių festivalių - žmonės pavargę nuo paviršutiniškumo ir elektronikos", - sakė dainininkė.

Anot festivalio vadovo Juozo Žitkausko, renginys kiekvienais metais keičiasi. "Dainuojamoji poezija visada išliks mįslingas žanras - iki šiol neapibrėžiama, kas yra dainuojamoji poezija, ji nuolat keičiasi. O pats festivalis išaugo nuo trijų dienų iki savaitės. Pirmajame festivalyje buvo surengti bene šeši-septyni koncertai, o šiemet jų bus 37. Kažkas naujo atsiranda kiekvienais metais - ar tai būtų kūrybinio meistriškumo dirbtuvės, ar naujos vietos koncertams", - džiaugėsi gerais pokyčiais festivalio vadovas.

Šeštadienio pavakarę gyvosios muzikos klube "Aula" įvyko bardų koncertas, kuriame pasirodė Valerijus Šerelis, Gabrielė Malinauskaitė, broliai Romanas ir Dmitrijus Timofejevai, savo poeziją skaitė Aidas Baublys.

Spalio 15-21 dienomis vyksiantis Vilniaus mokytojų namų organizuojamas Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai-aš" švęs savo dešimtmetį. Šią progą pažymi ne tik įvairialypė festivalio programa, tačiau ir jį pristatantys renginiai.

Kitas artimiausiais renginys - spalio 9 d. 18 valandą Vilniaus mokytojų namuose "Pasidainavimai su Veronika", kuriame bus pristatyta J. Žitkausko knyga "TAI-AŠ. Bardų istorija. Pirmasis tarptautinis festivalis" ir kompaktinė plokštelė "TAI-AŠ". Vakarą ves dainininkė Veronika Povilionienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją