Geriausio "ArtVilnius'12" Lietuvos menininko titulą pelniusi Audronė Petrašiūnaitė mugėje pardavė tris savo darbus.

Lietuvos meno galerininkų asociacijos prezidentė Diana Stomienė tvirtino, kad, palyginti su praėjusiais metais, šiemet parduota daugiau brangesnių darbų.

"Parduotus darbus galima vardyti ilgai. Tačiau pastebima tendencija, kad šiemet parduodami daugiau vertingi darbai. Net aštuonis darbus pardavė" Galerija 21" iš Rygos. Kauno fotografijos galerija pardavė Lietuvos fotografijos patriarchų Romualdo Rakausko ir Antano Sutkaus fotografijas. Pastarojo darbas "Maratonas" buvo įvertintas 1900 eurų (apie 6500 litų), o tai - jau pasaulinio lygio kaina", - teigė D.Stomienė.

Kolekcininkas savo kuriamam modernaus meno muziejui įsigijo Algirdo Gatavecko sukurtus penkis Alytaus vaikų namų auklėtinių portretus.

D.Stomienė išsakė viltį, kad kitais metais vyksiančioje mugėje "ArtVilnus" žiūrovai galės pamatyti daugiau šio autoriaus darbų.

"Tai unikalūs darbai. Lietuvoje taip niekas nepaišo, kaip jis. Darbai atlikti spalvotais pieštukais ir labai kruopščiai, net tiksliau nei nuotrauka. Žinau, kad vieną megztinį jis paišė pusantro mėnesio", - teigė D.Stomienė.

Renginyje sudalyvavo 53 meno galerijos, iš jų 19 - iš užsienio. Savo naujus darbus pristatė 10 skulptorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)