Jaučiu didelę meilę Jūsų šaliai, todėl šiais metais ir Lietuvoje pradės veikti mano įkurtas labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“. Norėčiau pakviesti Jus tapti mano steigiamo fondo Lietuvoje rėmėju“, – savo kvietime Lietuvos verslininkams rašo maestro M.Rostropovičius.

Fondo inauguracija numatoma balandžio 12 dieną. Ta proga M.Rostropovičius surengs uždarą koncertą fondo rėmėjams. Fondui vadovaus smuikininkė Rasa Kubilienė. „Gabūs vaikai - retas ir brangus tautos turtas, kurių talentui atsiskleisti reikia įvertinimo, paramos ir meilės. Mūsų fondas visomis išgalėmis rems pačius gabiausius ir talentingiausius Lietuvos vaikus ir stengsis padėti jiems tobulėti. Būtent tokiems vaikams priklauso mūsų visų ateitis, todėl ypač svarbu paremti pirmuosius jaunųjų talentų žingsnius į meno, mokslo, išradimų ir sporto pasaulį. Nebus pamiršti ir vaikai, sergantys sunkiomis ligomis“, – fondo veiklos kryptis apibrėžė maestro M.Rostropovičius.

Mstislavas Rostropovičius – muzikos genijus, pasaulyje vieningai pripažįstamas garsiausiu violončelininku. Jo unikalus grojimas yra įkvėpęs žinomiausius kompozitorius – Šostakovičių, Prokofjevą, Chačaturianą, Blissą ir Britteną – sukurti ar dedikuoti kūrinius specialiai jam. Būdamas iškiliausia muzikos žvaigžde, M.Rostropovičius yra ir aktyvus humanistinių žmonijos principų gynėjas bei puoselėtojas.

Jo įkurtų labdaros fondų JAV ir Rusijoje direktoriai yra buvusios JAV prezidento žmona Nancy Reagan bei buvęs Rusijos premjeras Borisas Nemcovas, o Patarėjų Taryboje - buvę JAV prezidentai Jimmy Carteris bei Ronaldas Reaganas, legendinė Didžiosios Britanijos premjerė Margaret Thatcher, buvęs Vokietijos kancleris Helmutas Smidtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją