Pasak prezidento Gitano Nausėdos, ilgametė Dalios Mataitienės veikla visuomet išliks drąsių, iškart atpažįstamų meninių sprendimų ir kartu mūsų kultūrinių tapatumų išskleidimo pavyzdžiu.

„Plačiai pažinta ir pripažinta dailininkės, scenografės kūryba, vystyta ir kartu su šviesaus atminimo Povilu Mataičiu Lietuvių folkloro teatre, išlieka vienu lietuviškosios kultūros ir kultūros istorijos ramsčių bei šviesulių“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

Šalies vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą menininkės artimiesiems, bendražygiams ir visiems jos talento gerbėjams.

„Netekome išskirtiniu talentu apdovanotos menininkės, daugiausiai savo jėgų ir gabumų skyrusios teatro dailei ir folkloro puoselėjimui, ieškojusios ir radusios liaudies tradicijų ir šiuolaikinės scenografijos dermę. Apie Dalios Mataitienės asmenybės šviesą, sukurtą originalų meninį pasaulį, pagarbą mūsų tautos istorijai nuolat liudys jos kūriniai, eksponuojami didžiausiuose Lietuvos muziejuose. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms, visai kultūros bendruomenei“, – užuojautoje teigia Kultūros ministras Simonas Kairys.

D. Mataitienė 1998 m. apdovanota Gedimino ordino medaliu, 2010 m. kartu su vyru režisieriumi Povilu Mataičiu – Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją