Garsus Latvijos atlikėjas Igo Fomins ne kartą buvo apdovanotas įvairiais prizais bei tapęs garbingų festivalių laureatu. Šiemet jis švenčia ir savo sceninės veiklos 30-metį. Grupė „Jumprava“, dar dažnai vadinama „Depeche Mode“ iš Latvijos, jau turi savo gerbėjų ratą ir Lietuvoje.

„Lietuvą ir Latviją sieja itin stiprūs saitai – baltiškoji tapatybė. Todėl Latvijos atlikėjų pakvietimas į Zarasus – Lietuvos kultūros sostinę 2008 – yra tik dar viena puiki proga pabrėžti mūsų išskirtinį bendrumą. Praėjusiais metais Baltų vienybės dieną minėjome Lietuvos ir Latvijos įsijungimo į Šengeno erdvę išvakarėse. Tikiuosi, kad atsivėrus valstybės sienai tarp Lietuvos ir Latvijos, mūsų kaimynai pasinaudos šia galimybe ir atvyks su mumis paminėti Baltų vienybės dieną“, – apie sprendimą pakviesti Latvijos atlikėjus kalba Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Renginio „Zarasai – Lietuvos kultūros sostinė 2008” metu vyks pirmoji Lietuvos kultūros mugė, kuri supažindins su įvairiomis kultūrinėmis iniciatyvomis – nuo patriotinių dainų festivalio iki modernaus šokio ir dainuojamosios poezijos projektų. „Lietuvos kultūros mugė bus puiki proga tiek mums, tiek mūsų kaimynams latviams prisiminti, kad mus sieja bendra kultūra, bendra istorija ir bendra kalba“, – pažymėjo ministras.

Rugsėjo 20 – 21 dienomis Rėzeknėje (Latvija) įvyks Lietuvos ir Latvijos Forumo III suvažiavimas, kurio leitmotyvas – „Lietuvos ir Latvijos istorijos sąlyčio taškai“. Suvažiavimo metu bus siekiama palyginti ir išnagrinėti aktualiausius abiejų šalių istorijos klausimus.

Baltų vienybės diena švenčiama kasmet Lietuvoje ir Latvijoje, prisimenant 1236 m. įvykusį Saulės mūšį, kai lietuvių ir latvių kraštų kariai karo kelyje Mežuotnė–Pamūšis–Šiauliai įrodė etninių genčių vienybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją