„Lolita“ – tai pirmasis bandymas Lietuvoje inscenizuoti V. Nabokovo romaną. Spektaklio choreografas ir režisierius Irmantas Bačelis pasirinko argentinietiško tango ir šiuolaikinio šokio sintezę, kuri puikiai atskleidžia jausmingiausias ir gaivališkiausias romano fabulos vietas.

Režisierius tikina, kad „S“ ženklu žymėtinų scenų spektaklyje nebus. “Tam idealiai pasitarnaus argentinietiško tango šokio menas, jau 150 metų laikomas vienu erotiškiausiu šokiu pasaulyje, leidžiantis meninės išraiškos priemonėmis perteikti net vulgariausius žmonių santykių epizodus”, - tikina jis.

Debiutinis šio spektaklio variantas Menų spaustuvėje pristatytas praeitų metų gruodžio mėnesį sulaukė didžiulio žiūrovų dėmesio, o šį savaitgalį žiūrovai išvys patobulintą, labiau išbaigtą, dar ekspresyvesnę „Lolitą“.

Spektaklis sukurtas Scenos menų jaunųjų menininkų programai „Ateinantys“.

Na, o teatro laboratorija „Atviras ratas“ – tai spektaklis, paperkantis nuoširdumu ir betarpiškumu, įtraukiantis į improvizacinį vyksmą įvairaus amžiaus žiūrovus, kurie kartu su aktoriais prisimena savo vaikystės įspūdžius, paauglystės nesusipratimus, pirmąją meilę, nuoskaudas, pirmąjį susidūrimą su mirtimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją