„Pavargome stebėti, kaip visuomenė yra daloma į dvi dalis – turinčiais visas teises ir turinčiais dalinai visas teises. Meniniai veiksmai yra mūsų įrankiai kalbėti apie svarbius dalykus, todėl gavusios Vilniaus miesto savivaldybės leidimą nusprendėme organizuoti šią taikią, meilės ir dialogo siekiančią meninę akciją. Šia akcija siekiame išreikšti palaikymą LBGTQ+ bendruomenės nariams bei atkreipti Seimo narių dėmesį prieš būsimą partnerystės įstatymo svarstymą.“, – sumanymą komentavo menininkės.

Po pirmosios meninės akcijos prie Lietuvos Respublikos seimo rūmų dalies menininkės pakvietė visus į antrąją dalį, kuri vyko Menų spaustuvės kavinėje „Shinzo“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius). Čia šokio menininkės atliko savo „pirmąjį jaunavedžių šokį“.

„Norime, kad visi Lietuvos piliečiai laisvai ir be baimės galėtų švęsti meilę, todėl ir organizuojam savo vestuves,“ – teigė Agnietė ir Greta. Antroje meninės akcijos dalyje taip pat pasisakė menininkas ir aktyvistas Denisas Kolomyckis, muzika pasirūpino aktorius Gediminas Rimeika. Šios akcijos metu renkamos lėšos „Kaunas Pride 2021“ – pilietinės visuomenės iniciatyvai organizuojančiai „Pride“ eitynes šių metų rugsėjo 4 dieną Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)