Rugsėjo 29 d. vykstantis „Open Sodas“ dėmesį skirs architektūrai. Nuo 18 val. į studijas pakvies gausus būrys architektų ir architektūros tema besidominčių menininkų. Kūrėjų veiklose ir pasakojimuose – skirtingi žvilgsniai į architektūrą.

Architektai Ona Lozuraitytė ir Petras Išora suteiks galimybę susipažinti su architektūriniais meniniais projektais, kurių tarpe ir naujausias Krosnies Paviljono projektas. „Architektūros fondas“ pasidalins apie architektūros rezidencijų praktikas ir jų rezultatus.

„Garso generatoriai“ kvies tyrinėti erdvės akustiką ir atskleis su kokiomis garsinėmis problemomis buvo susiduriama rengiant studiją ir kaip jos buvo sprendžiamos. Atvėręs savo studiją menininkas Tomas Martišauskis pasiūlys apmąstyti fasado ir interjero susidūrimą bei praplėsti ribotą jų suvokimą.

Menininkė Gabrielė Gervickaitė pakvies į „Nuotolinio valdymo dirbtuves“, kuriose bus žaismingai kuriama vaizduotės architektūra pasitelkiant nuotolinio valdymo mašinėles.

Ypatinga proga – pamatyti specialiai šiam renginiui įkurdintą Gintauto Trimako fotografijų instaliaciją iš ciklo „Miestas kitaip“. Cikle menininkas fiksavo miestus važinėjant su pritvirtinta ant dviračio pinhole kamera. „Open Sodas“ metu pažvelgsime į šio ciklo Vilniaus miesto fotografijas.

Renginių programoje 18 val. į ekskursiją galerijoje „Atletika“ pakvies parodos „Minčių skaitytojai“ kuratorė Aistė Marija Stankevičiūtė, o 19 val. turą po atviras menininkų studijas surengs SODAS 2123 vadovė Danutė Gambickaitė.

Studijas atvers: Garso generatoriai, Architektūros fondas, Gabrielė Gervickaitė, Gintautas Trimakas, Tomas Martišauskis, Isora x Lozuraityte studio for architecture, Laurynas Skeisgiela, Spongė Lab, Martin Born, Volungė, Dominykas Daunys ir Joana Kairienė.

20 val. Volungės studijoje menininkė Rūta Grumadaitė surengs queer poezijos pasirodymą „Atsiskleidusi tapatybė“. Tai keturių eilėraščių-poemų pasirodymas, kuris tyrinėja savęs atradimo, autentiškumo ir tikrosios tapatybės temas LGBTQ+ patirčių kontekste.

SODAS 2123 kartu su Architektūros fondu 2023 rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais vykdė architektūros tyrėjams skirtas rezidencijas. Jų metu į Vilnių atvyko tyrėjas Martin Born (Suomija/Vokietija). Martin nuo 20.20 val. kartu su Ania Kulak ir Bogusz Tworek pakvies lankytojus muzikiniams susitikimams.

Taip pat nuo 20 val. „Open Sodo“ muzikiniais ritmais rūpinsis pirmą kartą kultūros komplekse SODAS 2123 grojantis duetas Offbeat Metamorphosis: 23suspect & Weevil bei Marek Voida.

„Open Sodas“ renginiai vyks ir studijų durys bus atviros nuo 18 val. iki 21 val.
„Open Sodas“ yra Vilnius 700 jubiliejaus programos dalis.

Kultūros kompleksas SODAS 2123 (Vitebsko g. 21/23, Vilnius) – tai Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) inicijuojama bei kuruojama bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikianti visuomenei atvira erdvė. Renginį organizuoja SODAS 2123 kartu su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją