Raktai bus renkami nuo rugpjūčio 10 iki rugsėjo 6 dienos, specialiai tam skirtuose rinkimo punktuose „Viada“ degalinėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Marijampolėje. Meninės instaliacijos pristatymo data – rugsėjo 26 d.

Menininkės teigimu, skulptūra simbolizuoja svajones ir jų išsipildymą, o tai tampa ypač svarbiu palaikymu šeimoms, susidūrus su onkologinėmis ligomis.

„Kūrinyje raktai atspindi slapčiausius norus ir troškimus, o auksinė žuvelė – jų pildytoja. Vaikams ir jų tėveliams, gyvenant kartu su šia baisia liga, labai svarbu svajoti. Tikiuosi, mano kūrinys paskatins tą daryti dar daugiau ir stipriau“, – apie kūrinio idėją kalba menininkė A. Kišonaitė.

Agnė Kišonaitė

A. Kišonaitė atvirauja, jog dvejonių dėl prisijungimo prie „Mamų unijos“ organizuojamo projekto nekilo, o dar didesne paskata tapo skaudžios asmeninės patirtys.

„Akcijoje sutikau dalyvauti iš karto, vos sulaukusi skambučio iš „Mamų unijos”. Man ši tema labai svarbi ir artima, turiu kelias sunkias patirtis su onkologinėmis ligomis, kurios palietė ir mano labai artimus žmones. Vienas iš jų buvo vaikas, kuriam pavyko nugalėti vėžį“, – jautriomis patirtimis dalijasi A. Kišonaitė.

2020 m. duris atvėrė „Mamų unijos“ inicijuotas projektas – pagalbos centras sunkiai sergančių vaikų šeimoms – Šeimos namai. Projektas įgyvendintas privačiomis lėšomis: individualių rėmėjų, fondų, įmonių. A. Kišonaitė pabrėžia, jog tokia vykdoma veikla atveria ir opias valstybės problemas.

„Mamų unija“ užpildo mūsų valstybės spragas: kai kurių įstaigų trūkumo, nepakankamo finansavimo ir įstatymų.

Turėjau galimybę iš arčiau susipažinti su šeimos namais, kurie gyvuoja tik gerų žmonių dėka. Pamačiau kiek juose yra meilės ir atsidavimo tam, kad šeimos bent kiek lengviau galėtų ištverti sunkų ligos laikotarpį“, – sako menininkė.

„Viada“ degalinės, kuriose bus galima palikti raktus:

Vilnius: Saltoniškių g. 12 ir Ozo g. 12;
Kaunas: , Karaliaus Mindaugo pr. 54 ir Pramonės g. 44;
Klaipėda: Priestočio g. 28;
Šiauliai: Gegužių g. 26;
Panevėžys: J. Janonio g. 28A;
Alytus: Ulonų g. 33B;
Marijampolė: Geležinkelio g. 5;
O taip pat ir Vilniaus rajone esančioje „Mamų unijos“ buveinėje, adresu Prašiškių g. 47.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją