Dvi dienas vykusioje naujų stipendininkų atrankoje komisijai koncertavo pirmajame įrašų perklausos etape pasižymėję muzikai: kanklininkė Karolina Karneckaitė, smuikininkai Pijus Česaitis, Ema Fedorcovaitė, Aleksas Filipenkovas, Liepa Jurgutavičiūtė, Greta Maknickaitė ir Nikita Smirnov, akordeonininkas Mantas Leonardo Lizzi, trimitininkas Justas Drakšas, klarnetininkai Amelija Lapinskaitė ir Rokas Makštutis. Taip pat saksofonininkai Kristupas Černeckis bei Jazmina Preibytė ir net šeši pianistai: Gabrielė Agilė Bajoraitė, Kristijonas Megelinskas, Kristupas Mikužis, Elzė Federcovaitė, Liudvikas Račys ir Anastasija Šumskaitė.

Talentingų jaunųjų muzikų pasirodymus vertino itin kompetentinga komisija: Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas, Lietuvos kamerinio orkestro direktorius Egidijus Mikšys, pianistė prof. Mūza Rubackytė, fleitininkas prof. Valentinas Gelgotas, smuikininkas prof. Raimondas Butvila bei vieni ryškiausių jaunosios kartos lietuvių muzikų, fondo alumnų – klarnetininkas Vytautas Giedraitis ir pianistė Simona Zajančauskaitė.

2017-ųjų metinė fondo parama iš viso buvo skirta 7 jauniesiems muzikos talentams: Justui Drakšui (trimitas), Liepai Jurgutavičiūtei (smuikas), Amelijai Lapinskaitei (klarnetas), Rokui Makštučiui (klarnetas), Kristijonui Megelinskui (fortepijonas), Kasparui Mikužiui (fortepijonas) ir Liudvikui Račiui (fortepijonas).

Kaip teigia fondo direktorė Agnė Kažimėkaitė, M. Rostropovičiaus fondo atranka kasmet sutraukia šviesiausius šalies muzikos talentus. „Visai fondo komandai ir atrankų komisijai tai graži talento ir milžiniško jį lydinčio darbo šventė, kurioje išgirstame, kokie stiprūs, įdomūs ir talentingi yra mūsų jaunuoliai. Atlikėjai ne tik varžosi dėl pretendavimo į paramą, bet ir turi galimybę pasirodyti patiems garsiausiems Lietuvos muzikos pasaulio atstovams, išgirsti jų patarimus, įgyti sceninės patirties. Galiu tik pasidžiaugti, jog šiemet atrankoje dalyvavo net 19 itin stiprių atlikėjų iš visos Lietuvos, o kviestinė komisija turėjo galimybę išgirsti įvairų muzikos spektrą: nuo kanklių iki akordeono ar saksofono“, – sakė A. Kažimėkaitė.

Pasak fondo direktorės, fondo parama ją pelniusiems atlikėjams sudaro ne tik finansines sąlygas siekti tolimesnių aukštumų, bet ir atveria duris į koncertų su orkestrais scenas, festivalius, meistriškumo pamokas ir kt. O pagrindinis fondo tikslas – atrasti, ugdyti ir palaikyti talentingiausius vaikus tiek finansiškai, tiek žmogiškąja prasme. Tokiu būdu prisidedant prie sudėtingo vaikų kelio į didžiąsias pasaulio muzikos, mokslo ir sporto „scenas“.

„Už atsakingą darbą ir bendradarbiavimą rengiant perklausas nuoširdžiai dėkojame atrankos komisijos nariams, lektoriui Aidui Puodžiukui ir fondo partnerei Lietuvos nacionalinei filharmonijai“, – išreikšdama padėką kalbėjo A. Kažimėkaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)