„Nes nervuoja“, – priežastį, kodėl ėmėsi tokios akcijos, paprastai įvardino A. Vasiliauskas. Gegužės pradžioje jis įgyvendino tokiu pačiu principu paremtą projektą „Atviravo pašnekovas“. Tik jei tuomet šmaikštūs užrašai, ištiesti ant Vilniaus gatvių ir nufotografuoti dronu, buvo palydėti pozityviomis emocijomis, dabar fotografas taip išreiškė savo pyktį.

„Turiu neblogą patirtį su tais užrašais ir pagalvojau, kad kažką galiu pasakyti. Iš pradžių buvo daug keiksmažodžių, nukreiptų prieš kaimyninės šalies prezidentą, paskui sugalvojau, kad tiesiog pasakyti žinutę, kuri skambės „Lukashenko, foreign planes are not your f*cking toys“, čia mandagiausiai, kaip aš sugebėjau išsireikšti“, – pasakojo A. Vasiliauskas. Plakate taip pat pridėtas užrašas su grotažyme #freeprotasevich, kuriuo dabar socialiniuose tinkluose aktyviai išreiškiamas palaikymas sulaikytam žurnalistui Ramanui Pratasevičiui.

Fotografas sakė nebijantis išreikšti savo nuomonės: „Aš tiesiog laisvasis menininkas, ryte sugalvojau ir atvažiavau“. Pasak jo, visas procesas, kol įsigijo medžiagas, užrašė ir įgyvendino fotosesiją užtruko kelias valandas. Nors aikštėje užrašas išbuvo vos keletą minučių, jis liks įamžintas fotografo nuotraukose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)