„Delfi TV“ laidoje „Garsiai!“ apsilankiusi pusė grupės – Vytautas Leistrumas ir Giedrius Kiela – atrodė labai džiaugsmingai nusiteikę ir dalinosi su žiūrovais šypsenomis, kurių „juodų juodų juodų juodų“ koncertų metu jie nelinkę demonstruoti. Tam, žinoma, yra labai svarbi priežastis – nuveikti dideli darbai.

Praėjus beveik lygiai metams po paskutinės vinilinės plokštelės „Dansingas“ su to paties pavadinimo daina bei jai sukurtu „Boot & Tax“ remiksu pristatymo, „liūdnų šokių“ muzikos meistrai kovo 20-ąją planavo grįžimą į „Kablį“ jau su nauju, „pilno metro“ albumu, tačiau, kaip ir visi per artimiausias savaites vyksiantys renginiai, ilgai lauktas koncertas yra nukeliamas į gegužės 8-ąją. Ir, tikimės, be jokių trukdžių įvyks.

Kai kalbėjomės su grupės nariais, bilietų į albumo pristatymo koncertą buvo likę lygiai 20. Dabar – visiškas sold-out'as.

Didžiulis skaičius paspaudimų „going“ (1,2 tūkst.) bei „interested“ (5,3 tūkst.) feisbuke sukurtame jų renginyje aiškiai parodo, kad ši grupė per savo gyvavimo laikotarpį subūrė didžiulį gerbėjų ratą, vertinantį jų gebėjimą kurti nepaprastą audiovizualinį šou gyvų pasirodymų metu.

„Eurosonic“ atnešė reikšmingus ryšius

Naujajam albumui ir jo pristatymui vyručiai skyrė visą savo dėmesį nuo rudens. Nuo to laiko juos buvo galima pamatyti tik pavienius, teatro scenose kuriančius įvairiausius vaidmenis. Mat Jonas kartu su Giedriumi leidžia dienas dar ir vaidindami „Keistuolių“ bei „Atviro rato“ teatruose, Sergėjus – Valstybiniame jaunimo teatre, o Vytautas turi nedidelį vaidmenį „Lėlės” teatre, taip pat kuria muziką spektakliams ir kinui.

„Dirbame su scenografais, vizualizacijomis, apšvietėjais. Taip pat daug bendraujame su savo leidybinės kompanijos atstovais. Ruošiamės, kad viskas vyktų sklandžiai ir gražiai“, – apie pasiruošimą koncertui su šypsena kalba Vytautas.

Paklausti, kaip užsimezgė „Solo Ansamblio“ ryšys su tokiu tolimu kraštu kaip Kanada, Giedrius papasakojo viską nuo pradžių.

„Grojome festivalyje „Eurosonic“, kur dalyvavo ir vienas iš „Artoffact Records“ vadovų. Jam labai patiko mūsų muzika, ir mes pradėjome su juo bendrauti. Jis atvažiavo į Lietuvą, į „Velnio akmenį“, buvo atėjęs pas mus į studiją. Ten ilgai kalbėjomės, jis mums labai patiko – pasirodė įdomus ir darbštus žmogus. Atradome su juo ryšį, todėl nuo to laiko ir bendradarbiaujame“, – sako G. Kiela.

Giedrius prisipažino, kad dabar tikrai yra ypatingas metas visai grupei, nes po ilgo laiko jie pagaliau išleido naują albumą.

„Pirmą albumą „Roboxai“ išleidome 2016-aisiais. Tad naujas albumas – mums didžiulis įvykis, kaip ir labai nemažas žingsnis buvo pradėti darbą su kanadiečių leidybine kompanija. Dabar viską labai džiaugsmingai pristatinėjame. O šiandien atėjom pristatyti klipo!“, – entuziazmo neslepia Giedrius.

„To džiaugsmo ir pasididžiavimo daug, nes dirbome tikrai ilgai ir tikrai sunkiai. Įdėjome ir širdies, ir laiko, ir jėgų, ir finansų. Tai dabar jau prasideda tas malonusis etapas. Aišku, dar ruošiamės ir albumo pristatymo turui“, – prideda V. Leistrumas.

Kada į Šiaulius? Kada į Panevėžį?

Vyrai prakalbo apie jau numatytą pavasario turą po didžiausius Lietuvos miestus ir pasėjo viltį mažesnių miestų gyventojams, kad galbūt šiek tiek vėliau pavyks aplankyti ir juose gyvenančius gerbėjus.

„Būsime Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Dar negalime pažadėti, bet norėtume nudžiuginti ir mažesnius miestus. Jei ne pavasarį, tai rudenį“, – viltį teikia Giedrius.

„Politikos važiuoti ne vien į tuos tris didžiuosius miestus mes laikomės jau seniai, net jei ir tai nelabai apsimoka. Norisi susitikti su klausytoju ir žiūrovu, norisi jam pagroti gyvai.

Žmonės klausia: „Kada atvažiuosit į Šiaulius? Kada atvažiuosit į Panevėžį?“ Mes ten nuvažiuotume, tik galimybės padaryti didelį ir stiprų koncertą – gerokai mažesnės. Todėl jei panevėžiečiai ar šiauliečiai nori pamatyti tą grandiozinį koncertą, kad pilnai patirtų jį, tai tikrai kviečiame visus: atvažiuokit į Vilnių, Kauną, Klaipėdą,“ – šypsodamasis tiesiai į kamerą kviečia Vytautas.

Auksiniu scenos kryžiumiįvertintos režisierės interpretacija

„Solo Ansamblio“ nariai papasakojo apie singlo „Baloje“, kalbančio asmeninio nuopolio tema, vaizdinio apipavidalinimo istoriją.

Pačioje dainoje ritmais ir sintezatoriais įgarsinamas etapas, kai po sunkių sukrėtimų įvyksta reikšmingi gyvenimo pokyčiai. Joje atsispindi gyvenimo kiekybės virsmas į kokybę. O ką pasakoja vaizdo klipas, kuriame pagrindinis vaidmuo atitenka nežemiškoms būtybėms, išneriančioms iš vandens ir gyvenančioms savitą, keistą gyvenimą mūsų pasaulyje?

„Yra tokia kūrėja Dr. GoraParasit, po kurios slapyvardžiu slepiasi Gintarė Minelgaitė. Ji buvo mūsų kurso draugė. Kartu baigėme aktorystės studijas. Tada ji išvažiavo studijuoti į Londoną, vėliau – į Niujorką. Žmogus, apkeliavęs pasaulį. Šiuo metu ji aktyviai kuria ir vaizdo klipus, ir Lietuvoje galima pamatyti jos kurtą komiksų operą, už kurią ji buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“, – apie nepaprastus režisierės pasiekimus pasakoja Giedrius.

„Ji yra mūsų grupės draugė, todėl kreipėmės ir paklausėme, ar jai būtų įdomu sukurti vaizdo klipą. Gintarė apsidžiaugė, nes jai labai patinka mūsų muzika. Tokia buvo bendradarbiavimo pradžia“, – teigia grupės gitaristas.

„Man patinka Gintarės darbas, nes jis oponuoja dainos temai, eina kontrapunktu, veda savo temą“, – džiaugiasi Vytautas.

„Mano galva, ji labai praplėtė pačią dainą. Iš tikrųjų, labai džiaugiamės pačiu rezultatu“, – plačiai nusišypso Giedrius.

„Tai yra mūsų antrasis režisūrinis vaizdo klipas. Turime porą vaizdo klipų iš gyvų pasirodymų, bet toks, kurį susuko žmogus su mintimi, yra antras. Tai mes tuo irgi labai didžiuojamės“, – šventinės nuotaikos neslepia Vytautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)