Teatro sąjunga skiria ypatingą dėmesį išėjusių Lietuvos scenos menininkų atminimui. Pirmąjį sezono pirmadienį, balandžio 8 dieną, aktorė Agnė Gregorauskaitė kartu su Bernadeta Markevičiene pristatys pirmosios profesionalios Lietuvos režisierės, aktorės Kazimieros Kymantaitės (1909 - 1999) knygą "Reikalauju kūrybos laisvės". Beveik 400 puslapių leidinyje išryškėja nepaprastai spalvinga ir įvairiapusė menininkės asmenybė.

Pirmąją sezono savaitę laukiama ir garsaus rusų režisieriaus Igorio Lysovo atvykimo, kuris profesionaliems aktoriams ves kūrybinius seminarus.

Aktorių kūrybos vakarai - tai puiki proga iš arčiau susipažinti su mylimais aktoriais, daugiau sužinoti apie jų kūrybinį kelią ir net asmeniškai pabendrauti. Balandžio 15 d. Teatro sąjungoje svečiuosis aktorė ir rašytoja Doloresa Kazragytė. Neseniai iš Klaipėdos į Vilnių persikėlė dabar Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Nelė Savičenko. Susitikimas su ja - balandžio 22 d. Aktorius Sigitas Jakubauskas gegužės 22 d. kvies į poezijos ir muzikos spektaklį pagal Antano A. Jonyno eiles "Krioklys po ledu". Gegužės 27 d. iš Panevėžio atvyks Ligita Kondrotaitė. Ji savo kūrybos vakarą pavadino "Tam, kad gyventume..." ir su žiūrovais bendraus per Sigito Gedos kūrybą.

Šį pavasarį operos mylėtojai turės progos susitikti su dviem garsiais lietuvių dainininkais baritonais. Žymiausias Kauno valstybinio muzikinio teatro baritonas Gediminas Maciulevičius sukūrė per 60 vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose ir muzikinėse komedijose, suvaidino daugiau nei 2500 spektaklių. Solistas į savo kūrybos vakarą vilniečius pakvies balandžio 29 d.

Baritonas Eugenijus Vasilevskis daugeliui įsiminė kaip puikus Ūdrys, Markizas Poza, Skarpija, Makbetas, Figaras, Jagas, Nabukas, Olandas... Pasiklausyti E. Vasilevskio visi kviečiami gegužės 20 dieną.

Teatro sąjunga pavasario renginiuose numato naują ciklą "Tėvas ir sūnus". Dažnai pomėgis muzikuoti tampa paveldimu, tad Lietuvoje auga ne viena dainuojančių aktorių karta. Garsus Lietuvos bardas, festivalio "Tai - aš" įkūrėjas Gediminas Storpirštis kartu su sūnumi, irgi aktoriumi, "Auksinio scenos kryžiaus" laureatu Ainiu Storpirščiu gegužės 6 d. kvies pasiklausyti prieš 15 metų kartu dainuotų dainų. Gegužės 13 d. kamerinėje teatro sąjungos scenoje pasirodys dar vienas išskirtinis aktorių duetas - bardas Saulius Bareikis muzikuos kartu su sūnumi aktoriumi Jokūbu.

Sezoną užbaigs vakaras, skirtas scenos riteriu vadinamo teatro ir kino aktoriaus Prano Piauloko (1945 - 2008) atminimui. Birželio 3 d. Šiaulių dramos teatro aktoriai atvyks į Vilnių pasidalinti mintimis apie garsų scenos meistrą.

Visi Teatro sąjungos renginiai yra nemokami ir vyksta adresu Teatro g. 8. Jų pradžia - 18 val.

Pasak Teatro sąjungos pirmininko Ramučio Rimeikio, jau dabar yra parengta programa rudens sezonui, tačiau vien tik pirmadienio renginiais organizacija neapsiribos. Šiais metais taip pat išliks "Jaunojo režisieriaus eksperimento" bei "Aktorių duetų" konkursai. Jais norima paskatinti individualią jaunųjų menininkų kūrybą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)