Šiemet, kaip ir pernai, Lietuvoje bus minima „V-Diena“, kurią rengia „V-Day 2004“ kampanija kartu su Moterų informacijos centru.

Pagrindinis kampanijos tikslas - siekti, kad visuomenė pripažintų, jog smurtas prieš moteris yra žmogaus teisių pažeidimas, kuris turi ne tik psichologinių, bet ir socialinių bei ekonominių padarinių, taip pat supažindinti visuomenę su smurto prieš moteris buityje bei seksualinio priekabiavimo darbe paplitimu priežastimis bei padariniais.

„Vaginos Monologai“ yra autentiški E.Ensler užrašyti moterų pasisakymai. Čia skausmas, prievarta bei ironiškas požiūris į seksualumą bei stereotipus pateikti netradiciškai. Šokiruojanti pjesė buvo ir yra statoma garsiausiose pasaulio scenose, ją visada lydėjo sėkmė.

Šių 2004-ųjų „V-Dieną“ autorė skiria vaginų kovotojoms – toms moterims, kurios be baimės ją lydi įvairiose pasaulio šalyse pasakodamos apie moterų kančias bei diskriminaciją. Autorė sutiko daug tokių moterų, o kartais ir vyrų, bei pavadino juos vaginų kovotojais. (Vagina Warriors http://www.vday.org/contents/vday/press/media/0310291)

Moterų informacijos centrui ir Lietuvos Radijui suteikta nemokama teisė vieninteliam radijo spektakliui per vadinamąsias “V-Dienas 2004”, kurios pasaulyje vyksta nuo sausio 31 iki kovo 9 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją