Maestro Romualdas Budrys, 1933 m. gimęs Vertimų kaime netoli Baisogalos, sudėtingais pokario metais, kaip ir du jo broliai, pasirinko amžinąsias vertybes – dailę, paveldą, muziką. Dvidešimt penkerių metų R. Budrys baigė keramikos studijas tuomečiame Lietuvos dailės institute ir lemtingai pasuko į muziejų: ten buvo galima kaupti praeitį menančius artefaktus, gyventi gražesniame pasaulyje ir taip tarsi ignoruoti niūrią sovietinę kasdienybę... R. Budrio sumanymai ir nuveikti darbai pralenkė laiką. Jis buvo ilgametis Lietuvos dailės muziejaus direktorius, vienas iš Palangos gintaro muziejaus įkūrėjų, daugelio kitų muziejų ekspozicijų bendraautoris. Būtent šiam žmogui teko saugoti Vilniaus katedros lobyno paslaptį, o vėliau savo patirtimi ir žiniomis padėti kurti Valdovų rūmų muziejų. Todėl muziejaus bendruomenė dėkoja Patriarchui už pasitikėjimą, paramą bei globą ir linki stiprios sveikatos, ilgų metų!

Sveikinimus garbiam muziejininkui siunčia ir Lietuvos valstybės vadovai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sveikinime gerbiamam Romualdui Budriui teigia, kad šio žmogaus vardas neatsiejamas nuo šiandieninio Lietuvos muziejų veido. „Nuo Lietuvos dailės muziejaus plėtros, naujų ekspozicijų, auditorijų ir erdvių pritraukimo iki nesuskaičiuojamos gausybės meno kolekcijų parvežimo į Lietuvą – būtent Jūsų rūpestis ilgus dešimtmečius buvo tas ramstis, šiandien leidžiantis mums ir mūsų valstybės svečiams net tik gėrėtis saugomomis ir pristatomomis meno, kultūros ir istorijos vertybėmis, bet ir daug geriau suprasti šalies bei tautos istoriją,“ – teigiama Prezidento sveikinime R. Budrio garbingo jubiliejaus proga.

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis savo sveikinime Romualdui Budriui akcentuoja: „Savo autoritetu išugdėte ne vieną muziejininkų kartą, o darbštumas, kūrybingumas, atkaklumas siekti tikslo kelia susižavėjimą ir pagarbą. Linkime Jums stiprios sveikatos ir kuo geriausios kloties!“

Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Romualdui Budriui siunčia nuoširdžius sveikinimus ir teigia, kad maestro pelnytai užsitarnavo Lietuvos muziejininkystės patriarcho vardą: „Ačiū, kad prisidėjote prie Lietuvos kultūros pasaulio auginimo ir skleidėte Lietuvos meno svarbą. Linkiu Jums gražių atradimų kasdienoje ir būti apsuptam mylimų žmonių.“

Lietuvos muziejininkystės patriarchui Romualdui Budriui garbingo jubiliejaus proga sveikinimus taip pat siunčia Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys, Lietuvos muziejų asociacija, Palangos ir Baisogalos vadovai, iškilaus muziejininko bičiuliai, kolegos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją