Kino teatrų pranešimuose spaudai teigiama, kad toks sprendimas buvo priimtas paaiškėjus, kad platintoja – Estijoje įkurta bendrovė „Artgene“ – turi ryšių su Rusija („Artgene“ paskyroje „LinkedIn“ rašoma, kad bendrovė platina japoniškus filmus Rusijoje).

Kalbų, kad pirmines filmo teises turėjusi Prancūzijos kompanija „Goodfellas“ visas Rusijos, Baltijos šalių ir kitų aplinkinių valstybių teises pardavė būtent su Rusijos kapitalu susijusiems verslo subjektams, būta ir anksčiau.

Kino kritikas Antonas Dolinas susiklosčiusią situaciją pakomentavo savo paskyroje feisbuke. Oficialią Estijos kino platinimo bendrovės „Artgene“ poziciją išsakė ir bendrovės savininkė Natalija Mirzojan. Abi šalys tikina neturintys nieko bendro su Rusijos Federacija – žinoma, išskyrus pilietybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)