„Manau, kad „Ąžuolo“ apdovanojimai svarbūs ne tik kino operatoriams, bet ir visai Lietuvos kino bendruomenei, todėl mums labai svarbu išlaikyti tradiciją ir toliau šiuo apdovanojimus organizuoti. Norime pasidžiaugti geriausiais šių metų operatorinio meistriškumo darbais, atkreipti visuomenės dėmesį į juos kuriančius žmones ir tuo pačiu visiems kartu pasidžiaugti Lietuvos kino augimu“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Lietuvos kino operatorių asociacijos pirmininkas Feliksas Abrukauskas.

„Ąžuolo“ apdovanojimas tradiciškai teikiamas už geriausią metų kino operatoriaus darbą, „Gilė“ – už geriausią metų jaunojo kino operatoriaus darbą. Konkurse gali dalyvauti lietuviški pilnametražiai ir trumpametražiai vaidybiniai bei dokumentiniai kino filmai, kurių oficiali premjera įvyko 2021 metais. „Gilės“ apdovanojimui gali pretenduoti studentų mokomieji ar baigiamieji darbai, sukurti studijų metu arba besimokant pagal studijų programą. Konkursui galima pateikti tik vieną to paties operatoriaus darbą.

Konkursas vyks dviem etapais. Pirmojo etapo metu kasmet bęsikeičianti kino profesionalų žiuri komisija iš pateiktų filmų atrinks ir paskelbs „Ąžuolo“ bei „Gilės“ nominantus. Antrojo etapo metu žiuri nariai išrinks laureatus ir juos paskelbs apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyks virtualiai vasario mėnesio pradžioje.

„Dėl pandeminės situacijos laureatus paskelbsime ne gyvos šventės metu, o kiek kitokiame virtualiame formate – apdovanojimų nominantus kviesime į diskusiją prie apvalaus stalo su kitais kino profesionalais. Taip siekiame ne tik įvardinti nugalėtojus, bet ir aptarti, įsivertinti nuveiktus darbus ir suteikti platesnį kontekstą žiūrovams. Tikimės, kad ši diskusija turės ir išliekamąją vertę ateities kartoms. Neprarandame vilties, kad greitu metu su visa susikaupusia energija grįš ir gyvas „Ąžuolų“ apdovanojimų renginys“, – sako LAC pirmininkas Feliksas Abrukauskas.

Filmus apdovanojimams prašoma pateikti iki 2021 m. sausio 31 dienos.

Visa informacija kaip pateikti filmą rasite čia.

Kontaktai pasiteirauti – azuolai@lac.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją