Vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas buvo asmenybė, pranokusi savo epochą politine strategija, mentalitetu ir dvasine jėga.

Šia gražia proga Lietuvoje vyks iškilmės, koncertai, veiks parodos ir kiti renginiai, skirti atsiminti ir įprasminti didžią dieną. Itin kūrybingai ir originaliai atšvęsti bus kviečiami pajūrio gyventojai ir svečiai.

„Natūralu, kad ilgesnį savaitgalį, ypač turint omeny žadamą puikų orą, žmonės norės pailsėti ir trauks į paplūdimį. Nusprendėme, kad galima suderinti sąmoningumą ir pilietinę pareigą bei jūros teikiamus malonumus.

Kviečiame visus, liepos 6 dieną būsiančius Nidos paplūdimyje kartu su vaikais kurti ir statyti smėlio pilis bei karūnas,“ – intriguoja renginio organizatorius Alkas Paltarokas. Idėjos autorių nuomone, tai – puiki proga įdomiai bei atraktyviai papasakoti vaikams apie mūsų istoriją, supažindinti su tuo, kad karalius turi ne tik pasakų karalystės, bet tokia vieną kartą buvo ir mūsų tėvynė.

„Nors bus ir prizų, ir siurprizų, bet tikime, kad svarbiausia – įprasminti istoriškai mums tokią svarbią dieną ir nepamiršti perduoti savo patirtį ir žinias jaunajai kartai. Tikime, kad iš tėvų vaikystėje išgirstas pasakojimas į širdį įstrigs daug giliau, nei kada perskaitytas vadovėlyje. Ypač, kai viskas bus pateikiama žaidimo forma,“ – džiaugiasi organizatoriai.

Tiek pilių kūrėjai, tiek tiesiog apsilankę prie smėlio karūnų bus kviečiami nusifotografuoti ir pasidovanoti sau prisiminimą apie originaliai paminėtą šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)