„AMOR“ – bendros Italijos ir Lietuvos gamybos dokumentinis filmas, kuris pasirodys Venecijos kino festivalio nekonkursinėje programoje. Dokumentiniame filme vietiniai gyventojai išstumti, Roma užsipildžiusi stebuklų ieškančių turistų. Teresa susilieja su Tibro upės vandeniu, o jos dukra Virginia ieško motinos, klajodama miesto gatvių labirintais, upės pakrantėmis.

Festivalio metu vykstančioje projektų finansavimo mugėje pristatomas Lauryno Bareišos kuriamas filmas „Sesės“ buvo atrinktas tarp kitų 26-ių vaidybinių filmų. Iš viso į šią mugę atrinkti 34 finalinėse vystymo ir finansavimo stadijose esantys vaidybiniai ir dokumentiniai projektai iš viso pasaulio.

Filmas pasakoja apie dvi seseris, kurios su savo šeimomis leidžia savaitgalį sodyboje. Įvykus nelaimei, jų gyvenimas pasikeičia ir jos priverstos išmokti gyventi su tragiškomis pasekmėmis. Filmo prodiuserė Klementina Remeikaitė („Aftershool“), ko-prodiuseriai Matiss Kaza („Trickster Pictures“, Latvija), Stefan Ivancic („Mounton“, Serbija).

Filmavimo darbai prasidėjo rugpjūčio mėnesį. Filmo gamybos procesą remia Lietuvos kino centras.
Šis filmas – antrasis pilnametražis Lauryno Bareišos darbas. Debiutinis režisieriaus filmas „Piligrimai“ pelnė Venecijos kino festivalio „Horizontų“ programos pagrindinį prizą.

Venecijos kino festivalis vyksta rugpjūčio 30 – rugsėjo 9 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją