Kompanija „Fralita Films“ ir prodiuserė Živilė Gallego gavo finansavimą vystyti 3 vaidybinius ilgametražius filmus bei vieną trumpametražį pradedančio režisieriaus filmą. Jau pradėtas kurti vaidybinis filmas „Smėlis tavo plaukuose“, kurio režisierius – Mantas Verbiejus, scenarijaus autoriai Mantas Verbiejus ir Gediminas Cibulskis, pagrindiniai aktoriai - Liubomiras Laucevičius ir Eglė Gabrėnaitė. Filmas pasakoja apie garbaus amžiaus porą ir jos kelią įveikiant vienatvę bei priešinantis nusistovėjusioms visuomenės normoms. Tai jautrus ir subtilus filmas, skirtas vyresnei auditorijai, kuriai šiuo metu filmai beveik nekuriami.

Kitas vystomas filmas – „Aš pakeisiu pasaulį“, kurio režisierė Inesa Kurklietytė, scenarijaus autorės Inesa Kurklietytė ir Jurga Šalaševičiūtė. Filmas skirtas vaikams ir pasakoja apie vienuolikmetę Luką, kuri, gyvendama sudėtingomis sąlygomis, nori keisti netobulą pasaulį. „Karo išskirti“ – dar vienas ankstyvoje stadijoje kuriamas filmas, kurio režisierius ir scenarijaus autorius – Vincas Sruoginis. Šis filmas – tai didelės šeimos istorija Sovietų Sąjungos žlugimo laikotarpiu.

Trumpametražis dokumentinis filmas „Sielos terapija“, kurį režisuos debiutuojantis režisierius Rytis Kurkulis, o scenarijaus autorė Ž. Gallego. Filmas pasakoja apie rašytoją, jogos mokytoją Eva Tombak, kuri, praėjusi didžiąsias gyvenimo audras, ieško gyvenimo prasmingumo ir išminties pojūčio ir dalinasi tuo su kitais.

Kompanija „In Script“, vadovaujama Luko Trimonio, gavo finansavimą vieno ilgametražio filmo, vieno serialo ir vieno trumpojo filmo vystymui. Visi jie kuriami bendrai su estų kino kompanija „Nafta films“. Filmas „Ugnies kelias“ nukels į kunigaikščio Vytauto laikus ir pasakos apie lietuvio kario kartu su vokiečių pirkliu slaptą kelionę parako parvežti. Filmo režisierė – Eglė Vertelytė, scenarijaus autorius – Artūras Voiničius. Filmas kuriamas prodiuserių Luko Trimonio kartu su kompanija „Be Tabu ir Ko“ ir prodiuseriu Sauliumi Bartkumi.

Kriminalinio trilerio „Melchioras“ veiksmas taip pat vyksta viduramžiais – tai jau antrasis televizijos serialo sezonas, jis kuriamas kartu su estų scenaristu Olle Mirme ir režisieriumi Margus Paju, scenarijus paremtas estų rašytojo Inderk Hargla kriminalinėmis novelėmis. „Melchioro“ scenarijus pasakoja apie vaistininko mokinį, kuris romantiškų tikslų vedinas prisijungia prie slaptos kilnių žudikų gildijos, kovojančios su neteisybe, ir įsitraukia į žaidimą, kuriame moralė ir idealai greitai iškeičiami į kelias monetas. Pirmasis serialo „Melchioras“ sezonas buvo rodomas Estijoje ir Vokietijoje, naująjį kuriamą sezoną planuojama rodyti ir Lietuvoje. Finansavimą gavęs trumpasis filmas „Stiina“ yra kuriamas pradedančios režisierės Elisabeth Kužovnik ir scenaristės Laura Raud.

„Labai džiaugiuosi MEDIA parama vystomiems filmams, kurių temos yra skirtingos, bet labai aktualios ir skirtos įvairaus amžiaus auditorijai: nuo vaikų iki senjorų. Projektai įtraukia didelę patirtį sukaupusius kino profesionalus ir kylančius talentus tiek aktorių, tiek kūrybinės komandos atžvilgiu. Geografiškai keli projektai kerta sienas, tad tikiuosi įdomaus ir sėkmingo tarptautinio bendradarbiavimo su užsienio partneriais“, – sako kompanijos „Fralita Films“ prodiuserė Ž. Gallego.

„Tai, kad finansavimą filmų rinkiniui gauna vis daugiau lietuvių prodiuserių, yra tik patvirtinimas, kad Lietuvos kino industrija yra pakilime, yra pripažįstama bei vertinama ir Europos finansuotojų. Tokie prodiuserių laimėti konkursai tik dar labiau stiprina visą industriją, tobulina filmų vystymo įgūdžius ir užtikrina didelių apimčių kino projektų gamybą“, – sako prodiuseris Lukas Trimonis (kompanija „In Script“.

„Kūrybiška Europa“ paprogramės MEDIA Europos projektų mažųjų rinkinių vystymo tikslas – puoselėti Europos nepriklausomų audiovizualinio turinio gamybos įmonių konkurencingumą ir stiprinti jų ekonominį pajėgumą rinkoje. Šiuo finansavimu siekiama padidinti audiovizualinio sektoriaus kūrėjų pajėgas vystyti projektus, kurie turi potencialo ir galimybių būti platinami Europoje ir už jos ribų, taip pat palengvinti bendros gamybos procesą Europos ir tarptautiniu mastu. Finansavimas veikia ir kaip kylančių talentų kūrybinis skatinimas – jiems bus suteikiama galimybė režisuoti trumpametražius filmus sulaukiant įvairiapusiškos patyrusių kompanijų pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją