Praeityje YIFF apdovanojimus yra pelnę tokie garsūs filmai kaip Q. Tarantino „Reservoir Dogs“ (1992), J. E. Coheno „Miller’s Crossing“ (1990). Jame taip pat dalyvavo kino žvaigždės: Gasparas Noé, Shinya Tsukamoto ir kt.

„Tai neįtikėtina patirtis, kuri vis dar tęsiasi, – sako P. Mačiulskis. – „Yubari“ festivalyje buvome labai šiltai priimti, jaučiuosi be galo įvertintas ir pagerbtas – tokios sėkmės visiškai nesitikėjome, buvo labai stiprių filmų. Tikiuosi, pasinaudosime atsivėrusiomis galimybėmis ir toliau bendrausime su Japonija kurdami filmus.“

„Naiku“ sinopsis: klaidžiodamas jaunuolis Adomas susiduria su dešimčia chuliganų, džipu raižančių apleistus fabrikų kvartalus. Įsitraukus į žiaurų žaidimą dėl paslaptingo trofėjaus, Adomo žmogiškumui kyla pavojus. Filmo atmosferą kuria atšiaurios Vilniaus erdvės, niūrūs industriniai pastatai bei ciniški personažai. Vienas filmo siekių – perteikti šiuolaikinę baimės ir nevilties išraišką jauno žmogaus pasaulyje.

Vilniuje gimęs ir augęs P. Mačiulskis kino filmus kuria nuo 2015 m. Šiuo metu jis baigia teorinės, socialinės ir filosofinės kino evoliucijos studijas prestižiniame „King’s College“ Londone. Kiti jo trumpametražiai filmai yra įtraukti į Baltijos bei Lietuvos kino fondus, apkeliavo 14 tarptautinių festivalių ir pelnė apdovanojimų, tarp kurių – „Best Foreign Entry“ CSFF festivalyje (JAV), „Best Cinematography“ tarptautiniame Abašos kino festivalyje (Sakartvelas). Prieš dvejus metus Pijus buvo išrinktas atstovauti Lietuvai „Giornate degli Autori“ režisierių apdovanojimų žiuri tarptautiniame Venecijos kino festivalyje. Taip pat individualiai tobulinosi pas vieną iš gyvųjų Europos kino legendų – lenkų režisierių K. Zanussį.

„Esu nepaprastai laiminga dėl „Naiku“ laimėjimo viename iš prestižiškiausių fantastikos kino festivalių Japonijoje. Tikiu, kad šis laimėjimas atvers tolimas perspektyvas ir filmui, ir jo režisieriui. Nuoširdžiai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios sėkmės“, – filmo laimėjimu džiaugėsi kino platintoja iš Japonijos Kanako Fujita.

„Džiugu, kad YIFF Japonijoje parodė, jog „Naiku“ gvildenamos temos bei perteikiami jausmai yra universalūs. Nepaisant skirtingų mūsų šalių istorijų bei kultūrų, šis filmas savo stiliumi, kuriama atmosfera bei idėjomis surezonavo ir Japonijoje. Būtent dėl to siekiame toliau puoselėti šiuos tarpkultūrinius kūrybinius ryšius – mokysimės ir kursime su naujomis perspektyvomis toliau“, – mintimis dalijosi filmo prodiuserė Lukrecija Neverovskaja.

„Atrodo, kad festivalyje mūsų vibracijos sutapo su žmonėmis iš kitos pasaulio pusės. Jaučiu, kad nepamiršiu šitų kalnų, karščio, miestų, gamtos ir žmonių šilumos ir, manau, kad tai – tik tolimesnių kūrybinių nuotykių pradžia. Garbė būti „Naiku“ dalimi. Lenkiuosi visiems prisidėjusiems“, – sakė šiuo metu Japonijoje apsistojusi filmo aktorė Urtė Lučiūnaitė.

Filmo „Naiku“ gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją