Kompozitorė, atlikėja, vienintelė kanklininkė JAV Simona Smirnova pasakoja, kad Taimso aikštėje neretai esi stumdomas, tavo žingsnius diktuoja lėtai be atvangos slenkanti minia, o pačiame jos tirštumyne negalėtum net į šalis ištiesti rankų. „Žinojau, kad bus sudėtinga. Filmavimo dieną vyko protestai, tikinčiųjų procesija, netoli sukosi persirengeliai – Godzila, Laisvės statula, Peliukas Mikis, o per visą pusantros valandos filmavimą fone be perstojo garsiai šaukė vyras – žodžiu, visas Niujorko žavesys ir pamišimas vienoje vietoje.“

Išsikovoti teritoriją minioje Simonai reikėjo pradėti labai užtikrintai judėti. „Žmonės patys atsitraukia, nereikia to jų prašyti, tačiau nė sekundės negali užleisti vietos gėdinimuisi, kuklumui ar abejonei“, – pasakoja Simona.

Simona juokauja, kad norintiems stiprinti pasitikėjimą savimi, išsilaisvinti iš baimių, tai galėtų būti puikus pratimas: „Jeigu kam trūksta drąsos, pasitikėjimo savimi, būtų gera praktika atvykti į Times aikštę ir kažkokiu būdu priversti žmones pasitraukti į šalis ir sukurti aplink save laisvos vietos.“

Muzikiniame vaizdo klipe Simona įkūnija Niujorko daugialypiškumą ir tai, kad čia yra erdvės ir įvairioms savo pusėms atskleisti, atsiverti saviraiškai, paleidus iki tol kausčiusius stereotipus. Dainoje Simona skambina lietuviškomis kanklėmis. Kūrinio tekstas pasakoja apie Niujorke pritapusius gyventojus siejantį laisvės pojūtį. „Čia žmonės nekreipia dėmesio nei į purvinas gatves, nei į skubėjimą, čia mes gyvenam nuolatos lydimi jausmo, kad dar kažkas ypatingo gali įvykti čia pat, kad už posūkio laukia dar viena galimybė“, – sako Simona Smirnova.

Kūrinyje akustine gitara groja Andrew Cheng. Dainos įrašą ir masteringą atliko Jun Yang Ng. Klipą filmavo Ruber Simbana, o montažo autorius Alec Hutson.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją