„Let Me Go Home“ filme atskleidžiama informacija apie vieną baisiausių Rusijos planų per karinę invaziją į Ukrainą – masinį ukrainiečių vaikų grobimą, patvirtintą valstybiniu lygiu. Pasak režisierės, Ukrainos vaikai yra nematomos karo aukos:

„Nuo septynerių metų mane augino nematoma karo auka. Užaugau su tremtinio senelio istorijomis apie karą. Kai jis buvo mažas berniukas, rusų okupantai jį ištrėmė iš Tėvynės, iš Lietuvos. Senelis jau iškeliavo anapilin, tačiau jo pasakotos istorijos apie tremtį mano širdyje tebegyvena. Rusų okupantai tuomet grobė vaikus, tačiau kodėl tai vyksta dabar? Kaip užkirsti tam kelią? Rusų požiūriu, Ukrainos vaikai yra niekas; teritorija, galia ir ambicijos yra labai svarbūs.“

Režisierė pasakojo, kad maži vaikai, dar nesusiformavę pasaulėžiūros, yra „perauklėjami“, rusifikuojami ir naudojami propagandai.

„Pagrobti vaikai neturi pasirinkimo laisvės, todėl jų padėtis tampa tikra tragedija. Rusai teigia, kad šie vaikai neturi tėvų, kurie juos prižiūrėtų, tačiau tiesa ta, kad pareigūnai vaikus tiesiog grobė. Mes jaučiame skausmą dėl kiekvieno pavogto vaiko. Šis filmas skatina sąmoningumą ir ragina imtis skubių veiksmų“, – sakė D. M. Olsson.

Kanuose renginio organizatoriai negailėjo gerų žodžių kūrėjams ir linkėjo, kad filmas skatintų pozityvius pokyčius.

Kasmetinis Kanuose vykstantis „MIPDOC Project Pitch“ yra unikalus pristatymo konkursas, kuriame pabrėžiami nauji „Doc & Factual“ TV projektai, turintys didžiausią potencialą. Konkursas yra skirtas kūrėjams ir prodiuseriams, ieškantiems finansavimo ar bendradarbiavimo kuriamiems projektams.

Daugiau informacijos ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją