Jau šį šeštadienį, gegužės 7 d. spektaklio „Pagal Jurgį ir kepurė“ (rež.Joana Čižauskaitė) kūrybinė komanda savo pilnus lagaminus veš į Klaipėdoje vyksiantį tarptautinį lėlių teatro festivalį „Karakumų asilėlis“. Po trumpo kūrybinio vizito uostamiestyje, jaunieji aktoriai keliaus piligrimauti į Baltarusiją, kur gegužės 10-12 dienomis spektaklį pagal Kazio Borutos apysaką „Jurgio paketurio klajonės“ pristatys Gardino, Pelesos, Lydos ir Rimdžiūnų publikai. Gegužės 27 d. Kauno valstybinio lėlių teatro organizuojamo „Skrajojančio festivalio“ panoramoje išryškės Vitalijaus Mazūro „Privačios valdos“ kontūrai. Pavasariniai vojažai bus vainikuoti Lenkijoje gegužės 31 d. – Julijos Skuratovos „Muzikinės dėžutės“ melodija skambės tarptautinio lėlių teatro festivalyje „Katowice – Dzieciom“. Be to, gegužės 16-20, 23-27, 30-31 dienomis Trakų pilies šešėlius vaikys „Muzikinės dėžutės“ ir Algio Mikučio režisuoto spektaklio „Pasaka apie vėžliuką“ personažai.

„Lėlės“ teatro logotipas – stilizuotas Lietuvos herbas su Vyčiu ant žirgo – pats savaime užsimena apie teatro polinkį keliauti. Kaip teigia Vilniaus teatro „Lėlė“ vadovas Juozas Marcinkevičius, „nutarėme savotiškai atgaivinti gegužinių tradiciją – visą gegužės mėnesį linksminsimės su žiūrovais. Ir ne vien Vilniuje, ir ne vien Lietuvoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją